Image
Malmö.

Brf-köp hävs efter utebliven betalning

Transaktioner En bostadsrättsförening i Malmö skulle betala närmare 36 miljoner kronor för att friköpa en tomträtt från kommunen – men nu blir förvärvet inte av. Fastighetssverige berättar mer.


Liia Nõu, vd för Pandox.

Pandox ingår avtal om försäljning av Montreal-hotell

Transaktioner Pandox har ingått avtal om avyttring av InterContinental Montreal i Kanada. Försäljningen avser både hotellfastighet och hotelldrift med ett totalt transaktionsvärde om cirka 80 MCAD, motsvarande cirka 660 miljoner kronor. Frånträde planeras ske i det första kvartalet 2023.


Järngrinden köper åtta fastigheter för 260 miljoner kronor i Mölnlycke.

Järngrinden köper för kvarts miljard i Mölnlycke

Transaktioner Järngrinden utökar sitt fastighetsbestånd genom förvärv av åtta fastigheter i Mölnlycke, Härryda kommun. Säljare är lokala fastighetsägaren Peter Kollberg genom sitt bolag Mölnlycke Fastighets AB. Värdet i transaktionen uppgår till 260 miljoner kronor.


Gullberg & Jansson köper en fastighet i Åstorp.

Gullberg & Jansson köper fastighet i Åstorp

Transaktioner Gullberg & Jansson AB har undertecknat ett avtal om att förvärva en fastighet i Åstorp. Köpeskillingen uppgår till 19,5 miljoner kronor och förvärvet kommer att finansieras genom egna medel och banklån.


Ytterbygg köper fastighet i Kungälv med Oscar Medtec som hyresgäst.

Ytterbygg köper fastighet i Kungälv med Oscar Medtec som hyresgäst

Transaktioner Ytterbygg köper fastigheten Arntorp 2:28 i Kungälv av Oscar förvaltning. Fastigheten hyrs i sin helhet av Oscar Medtec. Ytan uppgår till 3 000 kvadratmeter och har därutöver en ytterligare byggrätt.


Bonava säljer 313 hyreslägenheter i Finland.

Bonava säljer 313 hyreslägenheter i Finland

Transaktioner Bonava säljer 313 hållbara hyreslägenheter i Helsingforsregionen, Finland, till investeraren Taaleri. Affären inkluderar tre hyresrättsprojekt och uppgår till 85 miljoner EUR. De första bostäderna förväntas färdigställas och överlämnas till kund under det fjärde kvartalet 2023. Projekten har en stark hållbarhetsprofil och kommer bland annat att uppföras för att uppfylla kraven för energiklass A.


Areim köper sex fastigheter i Stockholm och Göteborg.

Areim köper sex fastigheter i Stockholm och Göteborg

Transaktioner Areim har förvärvat sex lager- och lättindustrifastigheter med totalt cirka 16 400 kvadratmeter uthyrningsbar yta i Backa Industriområde i Göteborgs kommun och i Jordbro industriområde i Haninge kommun. Genom förvärvet etablerar sig Areim inom segmentet lager och lättindustri i Göteborg. Säljaren är Stenhus Fastigheter.


Prologis utökar sin portfölj i sju europeiska länder.

Prologis i jätteaffär – utökar sin portfölj i sju europeiska länder

Transaktioner Prologis förvärvar 128 fastigheter och sex byggprojekt i urbana last-touch- och gateway-lägen till ett värde av 1 585 miljoner euro, drygt 16 miljarder kronor. Köpet bidrar med ytterligare 1,14 miljoner kvadratmeter logistikutrymme i stadsmiljö till bolagets bestånd. Fastigheterna är belägna i Italien, Nederländerna, Spanien, Frankrike, Tyskland, Belgien och Polen.


Revelop köper Sörred 8:5.

Revelop köper blandfastighet i Göteborg

Transaktioner Revelop förvärvar Sörred 8:5, en blandfastighet på drygt 14 000 kvadratmeter. Fastigheten är belägen i snabbväxande och industritunga Torslanda. Förvärvet stärker Revelops position som betydande fastighetsägare i Göteborg. Säljaren är Sveafastigheter Fersen, som förvaltas av Brunswick Real Estate.


Bonava förvärvar cirka 235 byggrätter i Oslo.

Bonava förvärvar cirka 235 byggrätter i Oslo

Transaktioner Bonava tecknar avtal om att förvärva cirka 12 000 kvadratmeter mark i Jessheim, Oslo, med planer på att utveckla cirka 235 svanenmärkta bostäder. Investeringen inkluderar också cirka 4 900 kvadratmeter avsedda för kommersiella lokaler. Säljaren är en privatägd bostadsutvecklare och transaktionen uppgår till 65 miljoner NOK.


SLP förvärvar modern logistikfastighet.

SLP förvärvar modern logistikfastighet

Transaktioner SLP har förvärvat och tillträtt fastigheten Stenkrossen 4 i Hässleholm med uthyrningsbar yta om cirka 4 000 kvadratmeter. På fastigheten, som är på totalt cirka 31 000 kvadratmeter, finns möjlighet för vidare expansion.


Barings säljer till Harmerica Properties.

Barings säljer i Stockholm

Transaktioner Barings säljer kontorsfastigheten Skvalberget 33 i Stockholm till Harmerica Properties.


Bostäder i Nyköping (genrebild).

Gunnar Graflunds köper sex fastigheter i Nyköping

Transaktioner Gunnar Graflunds Fastighets AB utökar beståndet med sex fastigheter i Nyköping.


Sverker Källgården.

Cibus köper livsmedelsbutik i Danmark

Transaktioner Fastighetsbolaget Cibus har köpt och tillträtt en livsmedelsbutik i Danmark för 2,3 miljoner euro, motsvarande 24,5 miljoner kronor.


Serafim Fastigheter växer i Södertälje.

Serafim Fastigheter växer i Södertälje

Transaktioner Serafim fastigheter har förvärvat och tillträtt två fastigheter i Södertälje, Råteglet 3 & 5. Förvärvet omfattar 5 500 kvadratmeter mark med total uthyrningsbar lokalyta på cirka 1800 kvadratmeter.


Ilija Batljan, vd för SBB

Jätteaffär – SBB tecknar avtal för att sälja portfölj för nio miljarder

Transaktioner SBB har tecknat en avsiktsförklaring om att avyttra en fastighetsportfölj till ett överenskommet fastighetsvärde om cirka nio miljarder kronor.


Vernum köper byggrätt från Östanå Real Estate.

Vernum köper ytterligare en byggrätt i Älmsta

Transaktioner Vernum har förvärvat ett projekt med byggrätt för 117 lägenheter i Älmsta, Norrtälje kommun från Östanå Real Estate. Projektet ligger precis invid Väddö kanal och kommer att bestå av 1-3 rok fördelat på tre flerbostadshus i trä.


Peeter Kinnunen.

Corem säljer för 200 miljoner i Västsverige

Transaktioner Corem säljer fastigheter i Borås, Lerum och Göteborg för 200 miljoner kronor till Bolix Fastigheter.


Joakim Arvius.

"Vi har blivit uppvaktade lite då och då"

Transaktioner Pangea Property Partners Sverige-vd Joakim Arvius blir ny vd för Colliers Sverige, i och med förmiddagens besked att Colliers köper Pangea Property Partners: "De ger frihet åt de lokala organisationerna."


Extra
Colliers förvärvar majoriteten av Pangea.

Colliers förvärvar majoriteten av Pangea

Transaktioner Colliers förvärvar majoriteten av Pangea Property Partners och blir därmed den marknadsledande fastighetsrådgivaren i Norden under Colliers varumärke.