Image
JM tillträder fastigheten där det egna huvudkontoret ska ligga.
JM tillträder fastigheten där det egna huvudkontoret ska ligga. Bild: TMRW

JM tillträder byggrätt för huvudkontor i Solna

Bygg/Arkitektur Detaljplanen för JM:s kontorsprojekt K1 Karlbergs Strand har vunnit laga kraft där JM tillträder och erlägger likvid för fastigheten under fjärde kvartalet 2020. Köpeskillingen uppgår till cirka 190 miljoner kronor och byggstart beräknas ske i början av 2021.
Publicerad den 20 Oktober 2020

K1 Karlbergs strand är en kontorsfastighet om drygt 20 000 kvadratmeter ljus BTA, två plan garage och ett aktivt taklandskap. Fastigheten, som kommer att miljöcertifieras enligt Leed Platinum, kommer att inrymma såväl JM:s nya huvudkontor som ytor för externa hyresgäster. Stor vikt har lagts vid flexibla lokaler som kan möta morgondagens behov av moderna kontorslokaler, med tydlig inriktning mot hälsa och friskvård.

Mot Karlbergskanalen anläggs ett publikt torg som förstärker kopplingen mellan omkringliggande stadsdelar och parkområden samt utgör en del av en ny entré till Solna. I anslutning till torget planeras för restaurang, café och lokaler.

Samarbetet med Solna Stad och Wingårdhs har bidragit till möjligheten att utveckla hållbara, moderna kontorslokaler med sjöutsikt åt två håll och med rekreationsområden och citypuls runt knuten, endast ett stenkast från tunnelbanan.

– Karlberg är en både delikat och utsatt plats, säger Gert Wingårdh. Det har varit en spännande uppgift att gestalta en byggnad som hanterar kvaliteterna i kulturmiljön och samtidigt pressen från motorleden intill. Jag hoppas och tror att huset ger både JM och Solna goda möjligheter att kunna växa vidare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Kungsleden och Castellum utgör en bra match"

Bolag Kungsledens styrelseordförande Charlotte Axelsson berättar för Fastighetssverige varför man väljer att acceptera Castellums bud på bolaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY