Image
Sjöstadshöjden.

NCC får markanvisning om 13 000 kvadratmeter kontor i Stockholm

Bygg/Arkitektur Stockholm stad har gett NCC en direktmarkanvisning för utveckling av cirka 13 000 kvadratmeter kontor i ett attraktivt område i Sjöstadshöjden, beläget mellan Hammarbyhöjden och Hammarby sjöstad i Stockholm.


Här är fastighetsaktierna som ger bäst direktavkastning just nu

Lista Vilket av fastighetsbolagen ger egentligen bäst direktavkastning? Fastighetssverige har kartlagt samtliga bolag – här är hela listan.


Sollentuna.

JM Entreprenad säljer i Sollentuna

Transaktioner JM Entreprenad har avtalat om försäljning av fastigheten Eldhavet 1.


Här är bolagen med störst utländskt ägande

Lista Det internationella intresset för den svenska fastighetsmarknaden blir allt större, men hur ser det egentligen ut med det utländska ägandet i börsbolagen? Fastighetssverige har tittat närmare på de noterade bolagens ägarstrukturer i jakt på bolagen som har störst och minst utländskt ägande.


Johan Skoglund, Pernilla Ramslöv, Annica Ånäs och Petter Bengtsson.

Fastighetstätt på Årets vd

Event Under gårdagskvällen presenterades vinnarna i utmärkelsen Årets vd.


Johan Skoglund.

Skoglund spår ljusare bostadsmarknad – inte prisjusterat sedan hösten 2018

Bolag Fler sålda och startade bostäder, fler kunder som bokar i förväg och stigande priser i storstäderna. JM går allt bättre, och vd:n Johan Skoglund berättar för Fastighetssverige varför han tror på en allt ljusare marknad framöver.


Johan Skoglund.

JM: Fler sålda och startade bostäder

Bolag JM sålde 2 654 bostäder under de första nio månaderna, att jämföra med 1 712 motsvarande period förra året.


Ledande byggaktörer tar gemensamt grepp för att säkra arbetsplatserna.

Byggbolag tar gemensamt ansvar för säkrare arbetsplatser

Bygg/Arkitektur Veidekke, Peab, Skanska, och JM tar i samarbete med ID06 AB ett steg längre för att på ett enkelt sätt följa upp att alla som vistas på en arbetsplats har adekvat utbildning för att utföra riskabla arbetsmoment. Kravet på detta har funnits länge och nu kommer en lösning att enkelt kunna följa upp efterlevnad.


Johan Skoglund.

JM säljer entreprenadverksamheten i Norge

Bolag JM har tecknat avtal om försäljning av den externa entreprenadverksamheten i Norge, JM Entreprenör AS, till Vicon AS, ett bolag i norska KB Gruppen AS. Överenskommet företagsvärde uppgår till cirka 40 miljoner kronor.JM har tecknat avtal om försäljning av den externa entreprenadverksamheten i Norge, JM Entreprenör AS, till Vicon AS, ett bolag i norska KB Gruppen AS. Överenskommet företagsvärde uppgår till cirka 40 miljoner kronor.


I samma kvarter som Bo Aktivt ska utveckla sitt unika koncept ska JM bygga ägarlägenheter. Kommunalrådet Bo Vorberg är nöjd över att Härrydas bostadsmarknad får en ny upplåtelseform.

Ägarlägenheter på gång i Mölnlycke

Bygg/Arkitektur De första ägarlägenheterna är på gång i Mölnlycke centrum. På torsdagen beslutade kommunstyrelsen att låta fastighetsbolaget JM planera och bygga två nya bostadskvarter med cirka 65 lägenheter på Idrottsvägen i centrala Mölnlycke.


JM vill bygga drygt 130 nya bostäder vid Djurgårdsplatsen i Majorna i Göteborg.

JM får andra chans i göteborgskt drömläge

Bostäder Bostadsutvecklaren väntas få ytterligare en chans på sig att utveckla drygt 130 bostäder i ett av Göteborgs mest eftertraktade områden.


Balder köper i Göteborg – och säljer i Stockholm

Transaktioner Fastighetssverige kan nu berätta att Balder köpt loss en göteborgsk koloss under radarn – samtidigt säljer man drygt 10 000 kvadratmeter kontor på Liljeholmen.


Bostadsutvecklarna säljer mer i år, men byggstartar färre nya lägenheter.

Bostadsutvecklarna säljer bättre men byggstartar mindre

Bygg/Arkitektur Under Q2 sålde de noterade bostadsutvecklarna sålt 20 procent fler bostäder än under motsvarande kvartal förra året – samtidigt som de har byggstartat sex procent färre.


Markus Heino.

JM köper bostadsfastighet i Helsingfors

Bostäder JM fullföljer och utökar förvärv av en välbelägen industrifastighet i Hertonäs, Helsingfors med tillträde och erläggande av likvid under det tredje kvartalet 2019. Förvärvet uppgår till cirka 360 miljoner kronor. Fastigheten har erhållit lagakraftvunnen detaljplan och förvärvet möjliggör en utveckling av 1 000 bostäder.


Johan Skoglund.

JM säljer tre bostadsprojekt för 1,2 miljarder

Transaktioner JM har tecknat avtal med Aberdeen Standard Investment om försäljning av tre hyresrättsfastigheter. Affären uppgår till 1,2 miljarder kronor.


Johan Skoglund.

JM köper mark på Ekerö

Transaktioner JM har tecknat slutligt avtal om förvärv av detaljplanelagd mark för utveckling av bostäder.


Solvallastaden

De tar hem Solvallastadens upplopp

Bolag Klart vilka som travar hem markanvisningar för 237 miljoner kronor i Solvallastadens sista kvarter. Två aktörer delar på 270 bostadsrätter, kommersiella lokaler och en förskola.


JM får ingen lönsamhet i husverksamheten.

Därför skrotar JM husverksamheten

Bolag JM:s vd Johan Skoglund berättar varför bolaget är kvar i startgroparna byggåret 2019 och varför man lägger ner sin husverksamhet.


Johan Skoglund, vd för JM.

JM: Minskat resultat – verksamhet avvecklas

Bolag I JM:s Q1-rapport inkluderas en engångskostnad om 180 miljoner kronor för avveckling av Region Hus i JM Entreprenad.


Han ger högst direktavkastning i branschen

Ekonomi/Finansiering Sedan Serneke slopat utdelningen har branschen ett nytt namn på direktavkastningstronen. Fastighetssverige har kartlagt de noterade bygg- och fastighetsbolagen – här är hela listan.