Image

Alm köper projekt i Bromma

Transaktioner Alm Equity köper, villkorat av färdig detaljplan, fastigheten Stockholm Archimedes 1 i Bromma. Fastigheten omfattar cirka 18 200 kvadratmeter kontor och lager. Syftet med förvärvet är att detaljplaneändra fastigheten till bostäder. Säljare är Brostaden som ägt fastigheten sedan 1996. Affären görs i bolagsform. Alm Equitys ägarandel är 100 procent.
Publicerad den 10 April 2013
Annons
Image

Målsättningen är att skapa 600 nya bostäder på fastigheten.

- Vi är sedan tidigare verksamma i både Bromma och Sundbyberg, två mycket attraktiva bostadslägen i Stockholm, och ser förvärvet som ett bra kompletteringsprojekt till pågående plan- och bostadsprojekt. I och med det perfekta kollektivtrafikläget passar området väl som förstagångsboende för unga vuxna som ska ta steget in på bostadsmarknaden, säger Joakim Alm, vd Alm Equity.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Tredje kvartalets största affärer

Lista Det har varit ont om aktivitet på transaktionsmarknaden under årets tredje kvartal, men det har ändå skett ett antal miljardaffärer. Här sammanställer Fastighetssverige de tio största transaktionerna på marknaden under Q3.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige