Image

Alm säljer på Lidingö

Bolag Alm Equity säljer en fastighet på Lidingö till en bostadsrättsförening. Alm säljer också en del av ett annat projekt på Lidingö.
Publicerad den 2 April 2013

Alm Equity har avslutat projekten Lidingöfyren och Fyrlotsen innehållande fastigheterna Fyrvaktaren 1 och Fyrvaktaren 2 på Lidingö.

Fastigheten Fyrvaktaren 2 har avlämnats till BRF Lidingöfyren och fastigheten Fyrvaktaren 1 har genom en bolagsaffär sålts till ett joint venture som kommer att förvalta fastigheten till 2015 varefter fastigheten kommer att byggas.

Projektet beräknas vara avslutat 2016. I samband med att projektet säljs kommer Alm Equity att gå in som partner i det nya bolaget med en ägarandel på 47,4 procent.

Förvärvet finansieras via bank, säkerställd obligation och preferenskapital. Tillträde sker under april 2013.

Affären ger Alm Equity en positiv resultat- och likviditetseffekt på cirka 21 miljoner kronor.

- Vi tycker det är roligt att vi kunnat utnyttja vår finansiella verktygslåda och även finansierat projekt med säkerställda lån till investerare. Den förbättrade likviditeten kommer att avvändas till ytterligare förvärv, säger Joakim Alm, vd på Alm Equity AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Tredje kvartalets största affärer

Lista Det har varit ont om aktivitet på transaktionsmarknaden under årets tredje kvartal, men det har ändå skett ett antal miljardaffärer. Här sammanställer Fastighetssverige de tio största transaktionerna på marknaden under Q3.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige