Image
Martin Spangdahl-Fafara.

Så stora är skillnaderna i yielder mellan Sverige och Danmark

Bolag Croisette håller ångan uppe i Danmark och förmedlar en ny affär där en utländsk investerare tar sig in på den danska marknaden. Martin Spangdahl-Fafara, Managing Director på Croisette Danmark, berättar för Fastighetssverige om affären, hur yielderna Danmark skiljer sig från Sverige, det utländska intresset på den danska marknaden och hur han tror att Croisette kan göra skillnad på den danska marknaden.


De har branschens högsta förvaltningsresultat

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på de noterade bolagens Q1-rapporter för att se vilka som har branschens högsta förvaltningsresultat. Här är hela listan.


Erik Selin, vd för Balder.

Idre Fjäll och Erik Selin startar gemensamt fastighetsbolag – gör miljardsatsning

Bolag Idre Fjäll tillkännager nästa steg i förverkligandet av Visionsplanen Idre Fjäll 2037 – En framtid närmare naturen där Stiftelsen tillsammans med Erik Selin startar ett gemensamt fastighetsutvecklingsbolag. Bolagets första satsning omfattar fastighetsinvesteringar för cirka 1,5 miljarder.


Nordic PM stärker organisationen med Gustav Arvidsson, Anette Larsson och Ulf Glad.

Tre till Nordic PM – förstärker inom förvaltning och drift

Bolag Nordic PM stärker upp organisationen och rekryterar förvaltningsadministratör, förvaltare och fastighetstekniker till Stockholm.


Här är bolagen med högst uthyrningsgrad i branschen

Lista De noterade fastighetsbolagen har till övervägande del låga vakanser. Fastighetssverige har tittat närmare på hur bolagens uthyrningsgrad står sig gentemot varandra efter Q1 2022.


Northvolts etablering i Västerås har haft en stor betydelse för kommunen och regionen.

Så har Northvolt gett Västerås ett lyft

Bolag De senaste åren har ett flertal stora satsningar inom elektrifiering och nya gröna näringar gjorts på olika håll i Sverige – satsningar som innebär en stor jackpot för de kommuner och regioner där satsningarna görs. Här berättar Västerås stads näringslivsdirektör Eva Lilja vad Northvolts omfattande etablering i Västerås har betytt för staden och regionen och hur man möter de nya möjligheterna och utmaningarna framåt.


Bild på iBoxen nummer: 998 - 1 000 på Flogstavägen i Uppsala. Med på bilden är Daniel Arnberg, teamledare på Saps, en av de leverantörer iBoxen samarbetar med för utsättning och underhåll av boxar.

Iboxen passerar 1 000 leveransboxar i Sverige

Bolag Iboxen placerade ut de första leveransboxarna på Södermalm i Stockholm i mars förra året. Nu, drygt ett år senare, finns 1 009 leveransboxar i 45 av Sveriges kommuner. Via iBoxen kan e-handlare just nu nå cirka 40 procent av Sveriges befolkning.


De ökade hyresintäkterna mest under första kvartalet

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på de noterade fastighetsbolagens hyresintäkter under det första kvartalet 2022 för att få reda på vilka tungviktare som ökat intäkterna mest jämfört med motsvarande period 2021. Här är hela listan.


Yvonne Sörensen Björud och Green Haus i Helsingborg där United Spaces öppnade sin senaste coworkinganläggning.

Vd-byte på Castellums coworkingbolag

Bolag Castellumägda coworkingbolaget United Spaces byter vd till hösten. Avgående vd:n Yvonne Sörensen Björud berättar för Fastighetssverige om beslutet att lämna, om tiden i bolagen och om framtidsplanerna.


Domen i målet som handlar om insiderhärvan i Collector har blivit framflyttad till ett senare datum.

Nytt datum för domen i omtalade insidermålet

Bolag Idag klockan 13.30 skulle dom ha meddelats i målet som gäller misstänkt insiderhandel i nischbanken Collector i januari 2020 – men tingsrätten meddelar att domen är framflyttad till ett senare datum.


Heidi Wik, vd för Tessin Nordic Holding.

Tessin säkrar en miljard kronor i institutionellt kapital

Bolag LCM Partners, en av Europas ledande kapitalförvaltare, går in med en miljard kronor via Tessins digitala investeringsplattform för fastighetsprojekt. För Tessin innebär det att kärnaffären kan fördubblas, samtidigt som fler fastighetsutvecklare får tillgång till kapital för att genomföra byggprojekt.


Sefkan Halbori, ny Director för Investment Management på Newsec.

Newsec Investment Management förstärker med bostadsexpert

Bolag Newsecs affärsområde Investment Management växer och förstärker teamet genom rekrytering av Sefkan Halbori. Sefkan kommer närmast från Savills och har dessförinnan arbetat på Balder, Willhem och Hyresgästföreningen.


Christina Kazeem har rekryterats som ny vd för LINK Arkitektur i Sverige.

Ny vd till Link Arkitektur

Bolag Link Arkitektur fortsätter att satsa i Skandinavien och rekryterar en affärsdriven kulturbyggare som ny vd för verksamheten i Sverige. Christina Kazeem ska leda företaget i en ny strategiperiod med ambitionen att bana väg för framåtblickande arkitektur och en aktiv roll i den gröna omställningen.


Rutger Arnhult, vd för Castellum.

Castellum har sålt hela innehavet i Oscar Properties

Bolag Castellum har sålt hela sitt innehav i Oscar Properties genom en blockförsäljning, det rapporterar Nyhetsbyrån Direkt.


Elias Georgiadis, vd för Stenhus Fastigheter.

Stenhus Fastigheter ökade förvaltningsresultatet under första kvartalet

Bolag Stenhus Fastigheter redovisar ett ökat förvaltningsresultat, högre hyresintäkter och en högre nettovinst under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Substansvärdet ökade också.


Joakim Alm.

Alm Equity vänder till positivt rörelseresultat i Q1

Bolag Alm Equity redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade en vändning till vinst.


Hemsös vd Nils Styf.

Hemsö och Hoivamme utvecklar äldreboendeportfölj om 50 miljoner euro

Bolag Hemsö har inlett ett strategiskt samarbete med den finska vårdoperatören Hoivamme som tillhandahåller äldreomsorg. Hemsö och Hoivamme har tecknat ett avtal där Hemsö finansierar nyproduktionsprojekt och blir långsiktig ägare av fastigheterna. Hoivamme tecknar 15-åriga hyresavtal för de färdigställda fastigheterna.


Jonas Berglund, vd för Mike Kommersiella Fastigheter.

Mike Kommersiella Fastigheter samlar erbjudandet under samma tak

Bolag Den 19 maj 2022 sjösätts en finkalibrerad version av Mike Kommersiella Fastigheter. Resultatet innefattar bland annat ett tydligare, bredare erbjudande med skräddarsydda, kundnära tjänster och en helt ny varumärkeskostym. Det höga engagemang som alltid präglat verksamheten växer ytterligare när lokalförmedling och transaktionsrådgivning samlas under samma tak.


De har investerat mest i egna beståndet

Lista Fastighetssverige listar de noterade bolagen utefter vilka som investerade mest i sina fastigheter under det första kvartalet i år. Här är hela listan.


Max Barclay, Head of Newsec Advisory i Newsec, Lena Molund-Tunborn, vd i Bostads AB Poseidon och Reine Johansson, vd för HSB Göta, är nya medlemmar i Fastigos styrelse.

Newsec och Poseidon in i Fastigos styrelse

Bolag Reine Johansson, vd för HSB Göta, Lena Molund-Tunborn, vd i Bostads AB Poseidon och Max Barclay, Head of Newsec Advisory i Newsec, är nya i Fastigos styrelse.