Image

Alm köper byggrätter i Torekov

TRANSAKTIONER Alm Equity köper fastigheten Varan 9:2 i Torekov. Avsikten är att uppföra en klassisk Skånebebyggelse i modern tappning.
Publicerad den 11 November 2010

Alm Equity har tillsammans med Båstad kommun drivit planändring för fastigheten Varan 9:2 i Torekov. Detaljplanearbetet har gått enligt tidsplan och nya planen har vunnit laga kraft vilket innebär att Alm har fullföljt tidigare i mars ingånget och villkorat avtal om förvärv av fastigheten Varan 9:2. Planändringen innebär ett tillskott av cirka 6 000 kvadratmeter byggrätter till Alm Equitys bostadsprojekt Bjäreterrassen.

Alm Equity avser att utveckla fastigheten till ett bekvämt och exklusivt fritidsboende. På området, strategiskt lokaliserat nära Torekov by och Torekov Golfbana, planerar Alm för att uppföra en klassisk skånebebyggelse i modern tappning.

- Planarbetet i Torekov följer Alm Equitys strategi att utöka fastighetsportföljen genom att utveckla fastigheter i tidiga skeden inom bolaget och vi kommer att fortsätta att fokusera på att utveckla vår byggrättsportfölj genom att planlägga råmark och fastigheter i bra storstads- och semesterlägen, säger Joakim Alm.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige