Image

Alm Equity köper av John Mattson

TRANSAKTIONER Alm Equity köper fastigheten Fyrvaktaren 1 i Larsberg på Lidingö av John Mattson Fastighets AB. Lidingös ledande politiker är bekymrad över affären.
Publicerad den 19 November 2010
Annons
Image

Fastigheten har en yta om 13 200 kvadratmeter, varav 11 200 kan utvecklas till bostäder.

Till största delen är fastigheten uthyrd till Lidingö stad, som upplåtit fastigheten till servicehus för äldre och till ett företag som driver bostadshotell. Utflyttningen av nuvarande verksamhet i fastigheten har redan inletts inför kommande renovering och stambyten.

- Köpet av Fyrvaktaren 1 är en del av vår fortsatta fokusering på utveckling av fastigheter i stadsnära attraktiva närförorter. Vi är mycket nöjda med att kunna förvärva en fastighet på den attraktiva Lidingömarknaden, av en seriös säljare som John Mattsson Fastighets AB, där vi redan idag driver andra projekt i tidiga skeden. säger Joakim Alm, vd för Alm Equity.

Kommunstyrelsens ordförande på Lidingö, Paul Lindqvist (M) är bekymrad över försäljningen, eftersom fastigheten kan komma att förvandlas till bostäder.

- Vi är mycket bekymrade över den uppkomna situationen. I fastigheten har Lidingö stad flera viktiga verksamheter, som nu riskerar att stå utan lokaler. Detta drabbar i förlängningen många Lidingöbor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Tredje kvartalets största affärer

Lista Det har varit ont om aktivitet på transaktionsmarknaden under årets tredje kvartal, men det har ändå skett ett antal miljardaffärer. Här sammanställer Fastighetssverige de tio största transaktionerna på marknaden under Q3.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige