Image
Nu byggstartas den tionde Bovieran-anläggningen, i Haninge. Alla Bovieran-anläggningar ser likadana ut, 48 lägenheter som byggs i U-form med en 1 600 kvadratmeter stor inglasad trädgård i mitten.
Nu byggstartas den tionde Bovieran-anläggningen, i Haninge. Alla Bovieran-anläggningar ser likadana ut, 48 lägenheter som byggs i U-form med en 1 600 kvadratmeter stor inglasad trädgård i mitten. Bild: Bovieran

Allt klart för tionde Bovieran

Bygg/Arkitektur Nu går startskottet i Haninge för byggandet av den tionde Bovieran. Bovieran ägs av Balder och Mellberg Förvaltning.
Publicerad den 12 Mars 2014

Bovieran är en unik boendeform med patent i 22 länder i Europa.

Varje Bovieran anläggning är helt identisk och består av 48 lägenheter. Fastigheten är byggd i u-form med en 1 600 kvadratmeter stor inglasad vinterträdgård i mitten.

Bovierans boende står för upplevelse, trygghet och social gemenskap.

Göteborgsbaserade företaget Bovieran har sedan starten 2006 uppfört 432 lägenheter i Partille, Varberg, Örebro, Västerås, Nyköping, Falkenberg, Norrtälje, Hönö och Kalmar. I pipeline ligger nu bland annat Linköping, Järfälla, Norrköping, Enköping med flera. Bovieran kommer att uppföra 4-6 nya anläggningar varje år.

Byggentreprenör i Haninge är Skanska. Entreprenaden beräknas vara färdig för inflyttning i maj 2015.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige