Image

Bovieran till Hönö

Bygg/Arkitektur Konceptet Bovieran, med 55+lägenheter med en inglasad trädgård, tas nu till Hönö utanför Göteborg.
Publicerad den 4 Juni 2013
Alla Bovieran-anläggningar ser likadana ut, 48 lägenheter som byggs i U-form med en 1 600 kvadratmeter stor inglasad trädgård i mitten. Bild: Bovieran
Alla Bovieran-anläggningar ser likadana ut, 48 lägenheter som byggs i U-form med en 1 600 kvadratmeter stor inglasad trädgård i mitten.

I nästa vecka tas det första spadtaget till Bovieran, en världsunik boendeform med patent i 22 länder i Europa.

Varje Bovieran-anläggning är helt identisk och består av 48 lägenheter. Fastigheten är byggd i u-form med en 1600 kvadratmeter stor inglasad vinterträdgård i mitten. Trädgården håller en temperatur som gör att man kan vistas i den året om.

Göteborgsbaserade företaget Bovieran har sedan starten 2006 hunnit uppför 288 lägenheter i Partille, Varberg, Örebro, Västerås och Nyköping. I Falkenberg och Norrtälje uppförs just nu 96 nya lägenheter. I pipeline ligger bland annat Kalmar, Haninge och Järfälla.

Bovieran AB ägs till lika stora delar av börsnoterade Fastighets AB Balder och Mellberg Förvaltning AB.

Byggentreprenör för Hönö är Skanska. Entreprenaden kommer att vara färdig för inflyttning i juli - augusti 2014.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige