Image

De vill bygga i Skara centrum

BYGG Sex intressenter slåss om att få bygga lägenheter centralt i Skara.
Publicerad den 20 Augusti 2009

Trots att behovet av nya lägenheter är stort, har Skara inte haft någon nybyggnation av hyresrätter eller bostadsrätter under de två senaste åren. Men nu ser det ut att kunna bli ändring på det, skriver Nya Lidköpingstidningen.

De sex intressenterna ska nu få konkretisera sina förslag.

- Därefter kommer vi att göra en utvärdering innan samhällsbyggnadsnämnden tecknar avtal, säger förvaltningschef Ulrika Strandroth Frid till tidningen.



De sex intressenterna är:

• Görans Fastigheter i Skara, som vill köpa mark vid Vattentornsparken för att kunna bygga två flerbostadshus med totalt ett 20-tal lägenheter.

• Kommunala Centrumbostäder, som vill köpa mark i kvarteren Lönnen och Kastanjen mellan vårdcentralen och SLU för att kunna uppföra cirka 25 lägenheter. Dessutom vill bolaget undersöka möjligheterna för nyproduktion av lägenheter vid Teglagärdet.

• Bovieran AB har anmält muntligt intresse för att bygga servicelägenheter i kvarteret Kastanjen.

• Roger Skoglund och Ulrik Aronsson har anmält intresse för att köpa mark vid Vattentornsparken. Deras tanke är att bygga ett miljövänligt passivhus med låga driftskostnader.

• Globalhus Sweden AB har anmält muntligt intresse för att om förvärv av mark i kvarteren Lönnen och Kastanjen. Deras plan är nybyggnation av bostäder.

• Senior hus & hem AB vill få tillgång till mark med plats för minst tio parhus i fem så kallade seniorvillor. Om kommunen är intresserad av företagets koncept.


Källa: Nya Lidköpingstidningen

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige