Image
Terje Johansson, vd för Framtiden.

Framtiden: "Högsta nyproduktionen vi haft på många år"

Bostäder Terje Johansson har snart gjort sitt första år som vd för Framtiden-koncernens. För Fastighetssverige berättar han hur bolaget stärkt nyproduktionen och utvecklat uppdraget kring integration i utsatta områden – samt varför han är säker på att det blir fler ombildade hyresrätter i kommunen trots det strukna siffermålet i budgeten.


Heimstadens nya hem för mobilen inspirerar till mer medvetet umgänge

Bostäder Bostadsbolaget Heimstaden har tillsammans med designduon Farrago tagit fram “Mobiltemplet" – ett hem för din mobiltelefon med inspirationen hämtad från skandinavisk design och japansk minimalism. Mobiltemplet är en del av Heimstadens nya koncept Heimvaro som ska inspirera till ett mer medvetet och skärmfritt umgänge i hemmet.


Johanna Ode.

Nya experten ska utveckla kraven på Riksbyggens bostäder

Bostäder Riksbyggens nya bostadspolitiska expert Johanna Ode berättar för Fastighetssverige hur hon ska utveckla kraven på företagets bostäder och hur man tar sig an framtida hållbarhetsutmaningar.


En ny undersökning visar att allt fler fastighetsägare inför rökfritt i vissa eller många av sina hus.

Här är de mest rökfria allmännyttorna – Poseidon: "Vi förbjuder inte rökare"

Bostäder Allt fler fastighetsägare inför rökfritt i vissa eller många av sina hus – Fastighetssverige har hela listan med Sveriges mest rökfria allmännyttor.


Monika Pirslin, en av grundarna av Nya Boendet, har siktet inställt på att täcka in hela Sverige gällande planerade och pågående bostadsprojekt nästa år samtidigt som de höjer statusen för nyproduktion.

Flygande start för marknadsplats för nyproduktion

Bostäder Nya Boendet startade för endast ett halvår sedan och täckte då Stockholm och Uppsala. Nu är man på god väg att bli rikstäckande.
- Vi är här för att stanna och kommer att täcka in hela landet nästa år, säger grundaren Monika Pirslin.


Kana Cussen och Hugo Grisanti, inredningsarkitekter från Chile och Nathalie Harb, inredningsarkitekt från Libanon ska i samarbete med Riksbyggen inreda varsin bostadsrätt i Uppsala och Stockholm under hösten.

Världsvan designtrio ska sätta färg på nybyggen

Bostäder Ljust och fräscht ska ersättas med färg och internationell prägel – åtminstone under hösten. Det är Riksbyggen strategi för att bryta likriktningen bland landets nyproducerade bostadsrätter. För att lyckas har de lockat till sig internationella inredare från mellanöstern och Sydamerika som ska inreda hem i Uppsala och Stockholm.


Viktoria Tryggvadottir Rolka.

S stoppar ombildningar i Göteborg

Bostäder Socialdemokraterna och Alliansen i Göteborg är överens om justeringar som innebär att Alliansens budget kan gå igenom. Bland annat stoppas alliansens förslag om att ombilda 1 000 av allmännyttans hyresrätter till bostadsrätter nästa år.


Riksbyggen gör tillfälligt slut med ljust och fräscht.

Riksbyggen satsar internationellt i bostadsannonserna

Bostäder Riksbyggen utmanar likriktningen bland bostadsannonserna. I ett unikt samarbete tar Riksbyggen hjälp av internationella inredare från mellanöstern och Sydamerika för att inreda och inspirera hem i Uppsala och Stockholm.


Via boendetjänsten Avys samarbete med Studybuddy erbjuds nu hyresgäster matteträning.

Hyresgäster erbjuds matteträning i ny satsning – boendetjänsten Avy i samarbete med Studybuddy

Bostäder Nu erbjuds tusentals hyresgäster matteträning i sina hem genom samarbete mellan boendetjänsten Avy och studiecoachningsföretaget Studybuddy.


Mustapha Timir driver företaget Fastighetssupport, som specialiserar sig på språkanpassad boendedialog mellan förvaltare och hyresgäster.

Han ska minska antalet bostadskonflikter

Bostäder Tidigare fastighetsförvaltaren Mustapha Timir såg att det fanns ett stort behov av språkanpassad boendedialog mellan fastighetsvärdar och hyresgäster, framför allt i mångkulturella bostadsområden. För ett år sedan startade han därför företaget Fastighetssupport, med ambitionen att vara bryggan mellan fastighetsbolagen och deras hyresgäster. För Fastighetssverige berättar han om resan hittills och framtidens utmaningar.


LKF byggstartar två nya projekt

Bostäder LKFs styrelse har sagt "ja" till två nya byggprojekt – Skymningen i Brunnshög och Ådan i västra Lund.


Karlstad.

Rekordsnabb affär när Randviken storsäljer i Karlstad

Bostäder Förra veckan förvärvade Randviken 42 fastigheter av Klövern i Karlstad – nu har man sålt fyra av dem till Estea för cirka 500 miljoner kronor. Vd:n Tobias Emanuelsson berättar för Fastighetssverige om den snabbaste affären han någonsin gjort.


Tidigare kontorslokaler har blivit till 24 ljusa och moderna lägenheter.

Bostadsbolaget: Tips från personalen gav 130 nya lägenheter

Bostäder Det gick ut ett upprop bland medarbetarna på Bostadsbolaget om att hitta utrymmen i fastigheterna som skulle kunna byggas om till lägenheter. Två år senare blir 52 nya lägenheter klara för uthyrning och ytterligare drygt 70 är på gång. Allt utan ett enda spadtag i marken.


Illustration

Efter miljardförsäljningen till Balder – Skandia har nya bostadsplaner i Göteborg

Bostäder Vill bygga på befintlig fastighet ett stenkast från Nordstan.


Åke Sundvall, som nyligen byggstartade projektet ovan i Vallentuna, väntas nu tilldelas ytterligare en markanvisning.

De fångar det återlämnade brf-projektet i Stockholm

Bostäder Fastighetssverige berättar allt om turerna, markpriset och konkurrenterna här.


Ett tiotal samarbetspartner startar ett nytt innovationsprojekt kring co-living.

Samarbetar kring delat boende

Bostäder Ett tiotal aktörer startar ett omfattande samverkansprojekt för att få svar på hur vi i framtiden ska utforma olika former av delat boende – co-living – så att de blir så hållbara som möjligt ur ett socialt, ekologiskt och ekonomiskt perspektiv.


Klart för nya lägenheter i Solna.

900 lägenheter vid Västra skogen

Bostäder I Ekelund, strax norr om Pampas Marina, byggs minst 900 nya bostäder, två förskolor och en upprustad strandpromenad vid Mälaren. Det innebär den principöverenskommelse med HSB som kommunstyrelsen beslutade om den 14 oktober. Samtidigt ger överenskommelsen ett bidrag till finansiering av en ny uppgång till Västra skogens tunnelbanestation.


Adam Cocozza.

Botrygg fortsätter expandera i Uppsala

Bostäder Tilldelas mark för ytterligare 125 hyresrätter i Uppsala.


Bildextra: Så blir nya Telestaden

Bostäder Planförslaget som ska förvandla Televerkets och Telias tidigare kontorsområde i Farsta till 2 000 nya bostäder samt kontor, skolor och äldreboenden går ut på samråd.


SHH sätter spaden i marken för nytt äldreboende

Bostäder I dag tas det första spadtaget för det nya äldreboendet i Östhamra som SHH Samhällsfastigheter utvecklar tillsammans med Altura.