Image

Politisk trojka vill ge markanvisningar till privatpersoner

Bostäder Tre partier går samman i syfte att få fram fler bygg- och bogemenskaper i staden: "Starka drivkrafter".


Fredrik Bele, vd Resona Utveckling.

Så utmanar uppstickaren Resona konventionerna

Bostäder Bostadsutvecklaren Resona Utveckling har värvat ny vd. För Fastighetssverige berättar nytillträdda Fredrik Bele mer om hur han ser på sin egen roll i det unga bolaget och hur man ska utvecklas med en strategi som avviker lite från normen i branschen.


Slussgården vill utveckla kvarteret Sandbacken.

Bostadsprojekt närmar sig – ett stenkast från Götgatsbacken

Bostäder Efter att ha förvärvat de båda fastigheterna för drygt 550 miljoner kronor har bolaget nu även fått grön ljus att köpa loss mark för sitt kommande utvecklingsprojekt.


Göran Wendel, Patrik Hall och Ilija Batljan

SBB, Heimstaden och Tornet får plats i allmännyttan

Bostäder Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, Heimstaden Bostad och Tornet Bostadsproduktion blir associerade medlemmar i Sveriges Allmännytta. Enligt ett enigt kongressbeslut i våras är det nu möjligt för fler företag som uppfyller vissa krav på samhällsansvar att bli medlemmar i Sveriges Allmännytta.


Peab ställer om – köper loss brf-projekt för hyresrättspris

Bostäder För att komma igång med det segdragna bostadsprojektet i ett av Göteborgs mest expansiva områden ställer byggjätten Peab om till hyresrätter. Kommunen godkänner dock att bolaget låter brf-dörren stå på glänt.


Chris Österlund, vd Botkyrkabyggen.

Trygghet nyckeln till värdeökning för Botkyrkabyggen

Bostäder Botkyrkabyggen är inne på en resa mot att öka trygghet och lyfta status på sina bostadsområden. I förlängningen ska detta också öka värdet på deras fastighetsbestånd. Botkyrkabyggens vd Chris Österlund berättar hur de jobbar för att nå målen.


Tor Borg blir analytiker på Boverket.

Här är Tor Borgs nya jobb

Bostäder För Fastighetssverige berättar branschprofilen om nya uppdraget. Dessutom bjuder han på en purfärsk analys av bostadsmarknaden.


Mariestad.

Sjölyckan utökas med flerbostadshus

Bostäder Intresset för Mariestad som etableringsort är fortsatt stort. Mariestads kommun och Trähusstaden Sverige AB ska tillsammans utveckla bostadsprojekt för flerbostadshus i Sjölyckan.


Täby Turf.

SSM byggstartar Täby Turf

Bostäder Utvecklaren drar igång bygget med 178 hyresrätter.


NCC bygger hyreslägenheter i Ystad

Bostäder I samarbete med Ystadbostäder ska NCC bygga en flerfamiljsfastighet i kvarteret Grundström i centrala Ystad med plats för 36 hyresrätter.


Vill täppa till lucka i detaljplanen – kan ge 700 nya bostäder

Bostäder Fastighetssverige berättar mer om de rejäla bostadsplanerna som omfattar drygt 75 000 kvadratmeter mark.


Översiktsbild av området.

Avslöjar: Nacka kommun kan upphäva flera bolags byggrätter

Bostäder Den kraftiga exploateringen i det expansiva området får tjänstemännen att föreslå drastiska åtgärder. Fastighetssverige berättar mer läget – och listar de bolag som kan få se sina byggrätter för bostäder gå om intet.


JM vill bygga drygt 130 nya bostäder vid Djurgårdsplatsen i Majorna i Göteborg.

JM får andra chans i göteborgskt drömläge

Bostäder Bostadsutvecklaren väntas få ytterligare en chans på sig att utveckla drygt 130 bostäder i ett av Göteborgs mest eftertraktade områden.


Bon Top i Mölnlycke.

Spennare: "Vi har tagit konceptet vidare"

Bostäder Bo Aktivt Sverige AB är en relativt ny bostadsutvecklare som går in och konkurrerar om kundgruppen 55+, som söker såväl boende som mer sociala kontakter. För Fastighetssverige berättar vd Ulf Spennare vad som ska bli deras framgångsfaktorer.


Skebo tar Skellefteå till toppen för studentboende

Bostäder Skellefteå befinner sig i toppklass bland Sveriges städer när det gäller studenters boendemöjligheter. Det visar en rapport från Sveriges förenade studentkårer, SFS, som publiceras idag.
– Den unika bostadsgaranti som Skebo erbjuder är viktig för Skellefteås attraktionskraft för studenter, säger Anna Ersson, marknadschef på Skebo.


SKB väljer Uppsala när man tar sitt första steg utanför Stockholm. Något som glädjer Erik Pelling.

Uppsalas starke man: "Kommer inte kunna skära guld med täljkniv framöver"

Bostäder Fastighetssverige har pratat med kommunstyrelsens ordförande Erik Pelling (S) för att ta tempen på Uppsalas bostadsmarknad.


Robert Eek, vd och grundare av OOF Bostad

Därför vågar de bygga i Uppsala trots tuff marknad

Bostäder Övergivna markanvisningar och pausade projekt. Marknaden för bostadsrätter i Uppsala är tuff. I detta klimat byggstartar ändå lokala utvecklaren OOF Bostad AB ett projekt med 87 bostadsrätter. För Fastighetssverige berättar vd Robert Eek varför de vågar satsa.


Andreas Morfiadakis, vd på Klarabo.

Morfiadakis: "Politikerna försenade oss med ett halvår"

Bostäder Efter att ha fått grönt ljus gällande statligt investeringsstöd byggstartar Klarabo 110 bostäder i Skåne. För Fastighetssverige berättar bolagets vd, Andreas Morfiadakis, mer om hur den politiska kovändningen kring stödet påverkat byggandet – och hur hans förhoppningar på höstbudgeten ser ut.


För första gången på två år säljer Uppsala kommun mark för bostadsrätter.

Uppsala: Första markförsäljningen för bostadsrätter på två år

Bostäder För första gången sedan hösten 2017 säljer Uppsala kommun mark för bostadsrätter, det blev klart när bostadsutvecklaren OOF Bostad AB fått beslut från kommunens Mark- och exploateringsutskott.


Illustration.

Grönt ljus för Batljans och Oscars samarbete

Bostäder Branschprofilernas omdiskuterade projekt i syd går raskt framåt. Fastighetssverige berättar mer.