Image

I dag påbörjas världsunikt boende i Partille

BYGG I dag tas första spadtaget för Bovieran i Partille, en världsunik boendeform som riktar sig till äldre personer. De svenska grundarna fick nyligen världspatent för konceptet med boende kring en klimatstyrd inglasad trädgård.
Publicerad den 9 Maj 2008

Boendeformen Bovieran kombinerar eget boende i bostadsrätt med trygghet, social gemenskap och ökad livskvalitet. Bovieran i Partille kommer att bestå av 48 stycken tvåor och treor, som alla är sålda, samt den 1600 kvadratmeter stora klimatstyrda inglasade trädgården. Trädgården innehåller bland annat flera olika avdelningar, som japansk, fransk, tropisk och skandinavisk trädgård, samt promenadslinga, boulebana och ett mindre gym.

Projektet startade för drygt tre år sedan.
-Det känns fantastiskt att vara igång. Det ska bli väldigt roligt att se visionen bli till verklighet. När jag drog igång detta för tre års sedan utgick jag från mina 40 års erfarenhet från att skapa och bygga i kombination med hur jag själv skulle vilja bo på äldre dagar. Nu har det visat sig att konceptet går hem. Vi börjar med Partille. Vi har även klart för byggnation i drygt tio andra kommuner och ytterligare ett tiotal kommuner har visat intresse. Det har även kommit in förfrågningar från utlandet, säger Göran Mellberg.

Intresset att bo på Bovieran i Partille har varit mycket stort. 1700 intresseanmälningar kom in för de 48 lägenheterna.

- Det här är något helt nytt som är anpassat efter äldre personer behov. Det som lockar mest är naturligtvis den fantastiska trädgården. Den tillsammans med trygghet och möjlighet till socialt umgänge är en kombination som går hem och kan mätas i livskvalitet. Grundarna har även haft ett uttalat mål att hålla priserna på en rimlig nivå vilket givetvis också är en förklaring till det stora intresset, säger Urban Kullbo på Fastighetsbyrån, som är ansvarig för försäljningen av Bovierans bostäder.

Klockan tolv i dag tar Partilles kommunstyrelses ordförande Stefan Svensson det första spadtaget. Liljewalls arkitekter finns på plats för att berätta om arbetet med Bovieran.

Städer där byggstart för Bovieran planeras under 2008 och 2009 är utöver Partille; Strömstad, Karlstad, Arboga, Västerås, Örebro, Eskilstuna, Kalmar, Mölndal och Lindesberg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige