Image
Bovieran har slutit samarbetsavtal med Skanska.
Bovieran har slutit samarbetsavtal med Skanska. Bild: Bovieran

Skanska och Bovieran sluter samarbetsavtal

Bolag Skanska och Bovieran har slutit ett tvåårigt samarbetsavtal för byggentreprenader av Bovierans samtliga bostadsprojekt runt om i Sverige.
Publicerad den 23 Augusti 2013

Bovierans lägenhetshus med seniorbostäder kännetecknas av tre huskroppar med tre våningar som binds samman med en stor inglasad vinterträdgård med medelhavsklimat.
Skanska har redan påbörjat byggnationen av husprojekt åt Bovieran i Falkenberg, Hönö och Norrtälje.

Försäljningen har gått bra och konceptet som ursprungligen riktade sig till seniorer lockar nu intressenter även ur andra åldersgrupper. Lägenheterna upplåts som bostadsrätter och varje förening består av 48 lägenheter fördelat på två respektive tre rum och kök.

– Vi är väldigt glada över att få fortsatt förtroende att samarbeta med Bovieran under de kommande åren. Konceptet är unikt och Bovieran har verkligen hittat rätt i vad kunderna efterfrågar, säger Jörgen Larsson, regionchef, Skanska Sverige AB.

Bovieran har idag avtal för byggnation med ett 20-tal svenska kommuner och färdiga anläggningar finns i Partille, Örebro, Västerås, Nyköping och Varberg. Bovieran planerar att uppföra 5-7 anläggningar per år.

– Vi ser mycket positivt i att vi funnit en stabil samarbetspartner som kan garantera den kvalitet och produktionstakt som vi vill erbjuda våra kunder, säger Fredrik Mellberg, vd, Bovieran AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige