Image

Alaska hyr ut drygt 4 000 kvadratmeter

Uthyrning Alaska Fastigheter har tecknat avtal med fem olika hyresgäster om sammanlagt 4 250 kvadratmeter i Sisjön, Göteborg.
Publicerad den 25 Augusti 2017
Nils Rydh. Bild: Alaska
Nils Rydh.

– Uthyrningarna bekräftar Sisjöns ställning som Västsveriges största handelsområde och en plats där många företag vill vara verksamma. Det stora intresset är naturligtvis väldigt roligt och positivt för oss som är en stor fastighetsägare i området, säger Nils Rydh, vice vd på Alaska Fastigheter.

I fastigheten Sisjö Centrum öppnar i september ett helt nytt träningscentrum – Ziva Elite Personal Training Centre – på sammanlagt 1500 kvadratmeter.

– Det känns riktigt bra att vi får ett helt nytt träningscentrum till Sisjön. Nya verksamheter bidrar till utvecklingen av Sisjön från en handelsplats till en mötesplats med liv och rörelse också utanför butikernas öppettider.

I samma fastighet hyr Axfood ytterligare 716 kvadratmeter för att Willys ska utöka butiken och förbättra sitt erbjudande till sina kunder. Dessutom förlänger Närhälsan Askim sitt hyresavtal samtidigt som Västra Götalandsregionen tar över 440 kvadratmeter för att samlokalisera en ny rehabiliteringsavdelning med den befintliga vårdcentralen.
På Datavägen 2 mitt i Sisjön expanderar Snus2 och öppnar upp en helt ny butik på 300 kvadratmeter med snus, tobak och godis. De gamla lokalerna behålls och används som lager. Den nya butiken beräknas öppna under hösten.

På Datavägen 29 har stadsdelsförvaltningen i Askim-Frölunda-Högsbo tecknat avtal om att hyra 1 300 kvadratmeter där det under sommaren flyttar in en daglig verksamhet i fastigheten.

Samtidigt pågår arbetet med att utveckla och förbättra trafiksituationen i Sisjön genom att Sisjömotet breddas vilket ökar tillgängligheten för besökare som kommer norrifrån och från Söderleden. I handelsområdet byggs trafiknätet ut för att enklare och smidigare hantera ett ökande antal besökare som kommer med bil, cykel eller som åker kollektivt.

– I takt med att de stora bostadsprojekten i närområdet blir klara räknar vi med en ökad kundtillströmning till Sisjön. Totalt byggs cirka 5 000 nya bostäder och då känns det bra att ha en fungerande infrastruktur på plats för att kunna erbjuda alla Sisjöns besökare en bra upplevelse av sitt besök. Sisjön är på god väg att bli en modern och levande stadsdel där människor kan arbeta, shoppa, mötas, trivas och må bra, säger Nils Rydh.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige