Image
Wallenstams planer i sydvästra Göteborg innehåller över 250 nya bostäder och småhus.

Wallenstam vill friköpa kusttomt – här är planerna

Bygg/Arkitektur Den noterade jätten vill friköpa en tomträtt som man haft i snart 20 år för att förtäta en naturskön kustremsa i sydvästra Göteborg. Fastighetssverige berättar mer.


Lokalen i Arkaden vid hörnet av Södra Hamngatan i centrala Göteborg är nu tom efter det att tidigare hyresgästen Tesla lämnat. Men Vasakronan har redan gjort klart med en ny hyresgäst som tillträder efter årsskiftet.

Tesla lämnar heta cityläget i Göteborg

Uthyrning Den globala jätten har stängt sin butik i den centrala gallerian. Vasakronan har dock redan gjort klart med en hemlig ersättare.


Fredrik Ottosson och Anders Nygren framför Kvarteret Johanna i Göteborg. Obs. Bilden är ett montage.

Jättesatsningen i gång – så vill Hufvudstaden växa i Göteborg

Bolag Hufvudstaden har inlett arbetet med utvecklingen av jätteprojektet Kvarteret Johanna i Göteborg. Efter att första spadtaget tagit berättar vd:n Anders Nygren och Göteborgschefen Fredrik Ottosson om storsatsningen och arbetet med kvarteret samt hur man vill växa i Göteborg framöver.


Revelops nyinköpta fastighet Sörred 8:5 i Torslanda och vd:n Thomas Sipos.

Så vill Revelop växa på Göteborgsmarknaden

Bolag Revelop fortsätter växa i Göteborg genom förvärvet av fastigheten Sörred 8:5 i Torslanda. Vd:n Thomas Sipos berättar för Fastighetssverige om utvecklingen av fastigheten, framtiden för snabbväxande Torslanda och hur Revelop vill växa på Göteborgsmarknaden.


Ciara McGlinchey, vd på BodyBuddy, har öppnat sin första restaurang i Göteborg. I Stuveriet på Masthuggskajen står dörrarna öppna och intresset för god och näringsrik mat är stort.

Första restaurangen klar till Masthuggskajen

Uthyrning BodyBuddy tar nu sitt framgångsrika matkoncept med hälsosam mat till Göteborg. I helt nya lokaler i Stuveriet på Masthuggskajen står dörrarna öppna för alla som vill äta gott, mitt i den kreativa, hållbara och vattennära delen av Göteborg. BodyBuddy är den första restaurangen att öppna i den nya stadsdelen.


Areim köper sex fastigheter i Stockholm och Göteborg.

Areim köper sex fastigheter i Stockholm och Göteborg

Transaktioner Areim har förvärvat sex lager- och lättindustrifastigheter med totalt cirka 16 400 kvadratmeter uthyrningsbar yta i Backa Industriområde i Göteborgs kommun och i Jordbro industriområde i Haninge kommun. Genom förvärvet etablerar sig Areim inom segmentet lager och lättindustri i Göteborg. Säljaren är Stenhus Fastigheter.


Revelop köper Sörred 8:5.

Revelop köper blandfastighet i Göteborg

Transaktioner Revelop förvärvar Sörred 8:5, en blandfastighet på drygt 14 000 kvadratmeter. Fastigheten är belägen i snabbväxande och industritunga Torslanda. Förvärvet stärker Revelops position som betydande fastighetsägare i Göteborg. Säljaren är Sveafastigheter Fersen, som förvaltas av Brunswick Real Estate.


Karin Pleijel (MP), kommunalråd.

Miljöpartiet vill skapa ett Nyhavn i Göteborg

Bygg/Arkitektur Hur Kungstorget och Grönsakstorget ska utvecklas har diskuterats i många år. Nu kommer Miljöpartiet med ett nytt förslag, inspirerat av den populära stadsdelen i Köpenhamn, Nyhavn.


Norra Älvstrandens nya landmärke.

Norra Älvstranden får ett nytt landmärke

Bygg/Arkitektur Norra Älvstranden i Göteborg får ett nytt landmärke i form av Brf Celsius, ett 23 våningar högt bostadshus som uppförs av Smidmek på uppdrag av Peab.


Peeter Kinnunen.

Corem säljer för 200 miljoner i Västsverige

Transaktioner Corem säljer fastigheter i Borås, Lerum och Göteborg för 200 miljoner kronor till Bolix Fastigheter.


Tidigare gestaltning av mittuppgången för Västlänkens station Centralen som blir en del av Regioncity.

Jernhusen och Göteborgs stad tecknar avsiktsförklaring

Bygg/Arkitektur Jernhusen fortsätter utvecklingen vid Göteborgs Centralstation. Tillsammans med Göteborgs stad har en avsiktsförklaring, LOI, tecknats för byggrätten av Västlänkens Mittuppgång och markanvisningsavtalet förlängs. Mittuppgången är en av tre uppgångar för Västlänkens station Centralen och Centralstationens nya entré från norr. Oslobaserade Reiulf Ramstad Arkitekter AS har tilldelats uppgiften att gestalta den nya byggnaden.


Elcykelföretaget Ecoride flyttar sitt lager och sin produktion till Platzers utvecklingsområde Arendal. I bild fr v. Henrik Rosenlund, vice vd på Ecoride, Linn Aronsson, kommersiell förvaltare på Platzer, Joakim Lindberg, områdeschef på Platzer, Martin Walleräng, grundare och vd på Ecoride och Monica Söderbäck, projektuthyrare på Platzer.

Platzer hyr ut till elcykelföretaget Ecoride – produktion och lager flyttas hem till Sverige

Uthyrning Platzer har tecknat avtal med elcykelföretaget Ecoride, som etablerar sig i en logistikbyggnad om 7 900 kvadratmeter i Arendal. Uthyrningen innebär att Ecoride flyttar hem både produktion och lager av företagets populära elcyklar till Sverige och hemmahamnen Göteborg. Satsningen förväntas medföra cirka 50 nya arbetstillfällen i höst och under nästa år.


MAQS flyttar in i Habitat 7 under 2025.

MAQS flyttar till Masthuggskajen

Uthyrning NCC har tecknat hyresavtal med MAQS Advokatbyrå i Habitat 7 på Masthuggskajen i Göteborg. Företaget flyttar in i en lokal om cirka 2 500 kvadratmeter och tillträder under våren 2025.


Vision för Svenska Ostindiska Companiets nya huvudkontor i Fiskhamnen i Göteborg.

Vision för Svenska Ostindiska Companiets nya huvudkontor i Fiskhamnen i Göteborg

Bygg/Arkitektur Rstudio for architecture har tagit fram visionen för det nya SOIC-huset som präglas av öppenhet och tillgänglighet.
Byggnaden speglar handelsrelationen mellan SOIC och Asien och kopplar an till 1650-talets masthuggeri och asiatisk byggnadskultur.


Spinneriet i Lindome.

HSB köper mark vid Spinneriet i Lindome

Transaktioner HSB förvärvar del av fastigheten Mölndal Annestorp 3:30 av Spinneriet Lynghem AB, som ägs av Venturi Fastigheter. Planen är nu att tillsammans driva arbetet med detaljplanen för att utveckla destinationen och området genom att varligt förädla Spinneriet och dess verksamheter.


För snart tre år sedan förvärvade Lennart Larssons Husvärden den centralt belägna Smyrnakyrkan i Göteborg. I höst inleds ett viktigt steg för den framtida utvecklingen av tomten.

Tre år efter förvärvet – här är nästa steg för Smyrnakyrkan-tomten

Bygg/Arkitektur För snart tre år sedan köpte Husvärden de två fastigheterna som utgör Smyrnakyrkan i Göteborg. Sedan dess har planerna för fastigheternas framtida användning inte rört på sig särskilt mycket, men för Fastighetssverige berättar nu Husvärdens vd Lennart Larsson om ett viktigt steg för utvecklingen som ska tas i höst.


Henrik Lundqvist.

Henrik Lundqvist om sin fastighetssatsning

Bolag Sveriges mest meriterade ishockeymålvakt genom alla tider har tagit steget in i fastighetsbranschen. Efter SM-guld, OS-guld, VM-guld, Stanley Cup-final och över 1 000 NHL-matcher för New York Rangers har Henrik Lundqvist nu klivit in i projektet GoCo Active i adopterade hemstaden Göteborg. Här berättar han om investeringen och vägen dit, känslor för Göteborg och om möjligheterna att han dyker upp i någon ny roll i Frölunda Hockey.


Gestaltning av mittuppgången för Västlänkens station Centralen som blir en del av Regioncity.

Nyckel-anvisning i Regioncity måste förlängas

Bygg/Arkitektur Markköpet inom detaljplanen för Västlänkens station Centralen har än så länge inte genomförts då Jernhusen och fastighetskontoret i nuläget inte är överens med Trafikverket om alla delar i avtalet. Fastighetssverige berättar mer.


V öppnar på Västra Hamngatan i Göteborg.

Global utmanare öppnar hos Vasakronan

Uthyrning Efter Los Angeles, Riyadh, Malmö och Antwerpen – fortsätter sin expansion i Göteborg.


Fastighetssverige listar de tio största fastighetsägarna i Göteborg.

De är Göteborgs största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Göteborg, som med sina 587 549 invånare är landets näst största kommun enligt SCB.