Image
Logistikföretaget Ntex väljer att etablera sitt huvudkontor i Arendal på Hisingen.

Platzer stärker samarbete i trippeluthyrning

Uthyrning Nu är det officiellt. Platzer kan nu meddela att det är logistikaktören NTEX som är hyresgäst i två av de tidigare kommunicerade logistikaffärerna på Hisingen i Göteborg. Logistikföretaget väljer dessutom att etablera sitt huvudkontor om 2 900 kvadratmeter i Arendal. Uthyrningarna omfattar drygt 31 000 kvadratmeter kontors- och logistikytor. För NTEX innebär satsningen att man stärker sin position på såväl den internationella som den svenska marknaden.


Tre stänger sin butik på Kungsportsplatsen i Göteborg.

Telekomjätten stänger butik i centrala Göteborg

Uthyrning Släcker ner central butik och halverar sitt antal i centrala Göteborg.


Wallenstam noterar ett fortsatt starkt tryck på kontorslokaler i attraktiva innerstadslägen.

Wallenstam lokalanpassar 15 000 kvadratmeter

Uthyrning Vasagatan, Kungsportsavenyen och Kyrkogatan i centrala Göteborg är några av Wallenstams populära kontorsadresser som snart får nya hyresgäster.


Mitsubishi Electrics nordiska centrallager i Ånsta

Barings hyr ut drygt 23 00 kvadratmeter i Örebro

Uthyrning Barings, en av världens största investeringsförvaltare inom fastighetssektorn, har överenskommit med Mitsubishi Electric Europe om en uthyrning om 23 000 kvadratmeter logistikyta i Örebro.


SLP köper ännu en logistikfastighet i Helsingborg.

SLP köper ännu en logistikfastighet i Helsingborg

Uthyrning SLP har idag förvärvat och tillträtt en fullt uthyrd logistikfastighet i Helsingborg. Fastigheten är belägen i Väla Södra där SLP sedan tidigare äger flera
logistikfastigheter.


Vasakronan hyr ut till Urban Italian Group på Folkungagatan 44.

Urban Italian Group till Vasakronans Nattugglan

Uthyrning Vasakronan har tecknat avtal med Urban Italian Group om 500 kvadratmeter restaurang i projektfastigheten kvarteret Nattugglan 14 på Södermalm i Stockholm. Fastigheten är därmed fullt uthyrd.


Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter brand.

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter brand

Uthyrning I fjol brann Willys-butiken på handelsområdet Erikslund i Västerås ned. Nu är det klart att en ny butik ska byggas på precis samma adress. Butiken väntas öppna innan årsskiftet.


Mineralvattenfabriken

Atrium Ljungberg: Industrilokaler lockar nya hyresgäster

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med teknikbolaget Zmarta, som flyttar till nytt kontor i Hagastaden i Stockholm. Avtalet omfattar cirka 770 kvadratmeter i Mineralvattenfabriken, en ikonisk bryggerifastighet som idag består av moderna kontor mitt i områdets industrihistoriska hjärta.


CA Fastigheter hyr ut hela Ångpannehuset i Gasverket till restaurang och bryggeri.

Ångpannehuset i Gasverket blir restaurang och bryggeri

Uthyrning CA Fastigheter AB har tecknat ett hyresavtal med Lådan för hela Ångpannehuset i Stockholmska Gasverket på totalt cirka 650 kvadratmeter. Lådan beräknas kunna öppna i slutet av 2023 med konceptet modern ölhall med långbord, streetfood lagad från grunden, naturviner och svensk hantverksöl i eget bryggeri.


Ekopack hyr 6 300 kvadratmeter i MG Malmö Park.

Ekopack hyr 6 300 kvadratmeter i MG Malmö Park

Uthyrning MG Real Estate har tecknat ett nytt hyresavtal med Ekopack om 6 300 kvadratmeter i MG Malmö Park. Ekopack är en del av Optigroup, en ledande grossist inom förpackningslösningar.


Nyutvecklade Fenix i Hagastaden, Stockholm.

Scius Partners hyr ut 3 600 kvadratmeter i Hagastaden

Uthyrning Scius Partners har hyrt ut cirka 3 600 kvadratmeter i det nyutvecklade Fenix i Hagastaden, Stockholm, till Addnode Group och HSB Riksförbund.


Sthlm 04.

Skanska hyr ut 2 500 kvadratmeter i Sthlm 04

Uthyrning Skanska hyr ut kontor till två nya hyresgäster i Sthlm 04 i Hammarby Sjöstad. Det är SIWI, Stockholm International Water Institute och en ny myndighet under bildande, Utbetalningsmyndigheten, som hyr 706 kvadratmeter respektive 1 770 kvadratmeter i byggnaden.


SLP tecknar femårigt hyresavtal i Helsingborg.

SLP tecknar femårigt hyresavtal i Helsingborg

Uthyrning SLP har tecknat ett femårigt hyresavtal med inTime Express AB. Hyresgästen kommer att flytta in i SLP:s fastighet Briljanten 4 i Helsingborg som förvärvades i december. Lokalen var då uppsagd och blir vakant siste februari. inTime tillträder lokalen omfattande ca 1 360 kvadratmeter den 1 augusti 2023. Årshyran uppgår till ca 1,3 miljoner kronor och är fullt indexerad.


Tenant & Partner flyttar till Packhusplatsen.

Flyttexperterna flyttar till nytt kontor

Uthyrning Byter Wallenstam mot Platzer när man flyttar till nytt Göteborgskontor.


Svärdfisken 13 Olof Palmes gata 11.

Energiföretagen flyttar in hos IF Metall

Uthyrning JLL rådgivare vid uthyrning av 5 100 kvadratmeter kontor i Stockholm. Fastigheten Svärdfisken 13 på Olof Palmes gata 11 får därmed två nya hyresgäster.


Willys öppnar ny butik på Råå i Helsingborg.

Willys öppnar ny butik på Råå i Helsingborg

Uthyrning Willys-butiken på Hästhagsvägen i Helsingborg flyttar till nya lokaler i Hede på Råå under hösten 2023. Det nya läget innebär att Willys stärker sina positioner i regionen.


vasakronan

Stockholms krogbolag öppnar nytt hos Vasakronan

Uthyrning Med krogar som bland annat Vassa Eggen, Tennstopet och Jacqueline’s i portföljen är det dags för Stockholms krogbolag att etablera ytterligare en restaurang med nytt koncept. Det sker på 360 kvadratmeter i Vasakronans projektfastighet Grev Tureplan i centrala Stockholm.


Citygate.

Skanska tecknar nytt hyresavtal i Citygate

Uthyrning Skanska Fastigheter Göteborg har tecknat hyresavtal med gymoperatören Omnia om cirka 380 kvadratmeter. Öppning sker under hösten så snart nödvändiga byggnadstillstånd erhållits.


Ola Svensson.

SBB tecknar nytt och förlänger hyresavtal i södra Sverige

Uthyrning SBB har förlängt och tecknat två nya hyresavtal med samhällshyresgäster i Lund och Simrishamn.


Stone Island flyttar till Bibliotekstan i Stockholm.

Stone Island öppnar ny butik i Bibliotekstan

Uthyrning Det italienska varumärket Stone Island öppnar i början av 2023 en ny butik på Norrmalmstorg 1 i Bibliotekstan. Varumärket byter därmed adress och stänger sin befintliga butik på Mäster Samuelsgatan 2.