Image
Ilija Batljan.

SBB tecknar 15-årigt hyresavtal för ett nytt polishus i Örnsköldsvik

Uthyrning Den 9 september 2021 tecknade SBB ett 15-årigt hyresavtal med Polisen, gällande det nya polishuset i Örnsköldsvik.


Entrén till Frantzén, Sveriges enda restaurang med tre stjärnor i Guide Michelin.

Vem huserar de svenska Michelinkrogarna?

Uthyrning Under förra veckan meddelade Guide Michelin att fyra nya svenska krogar tilldelats stjärnor. Fastighetssverige har tittat närmare på vilka hyresvärdar som huserar de svenska Michelinkrogarna.


Hamburgerkedjan Flippin’ Burgers flyttar in hos Hufvudstaden i Bibliotekstan.

Hamburgerkedja flyttar in hos Hufvudstaden

Uthyrning I början av oktober 2021 öppnar Flippin’ Burgers en ny restaurang i Hufvudstadens fastighet på Norrlandsgatan 16 i Bibliotekstan. Den nya restaurangen är på cirka 450 kvadratmeter.


Knowit hyr av Skandia Fastigheter när Sveavägen 20 uppgraderas.

Knowit hyr av Skandia Fastigheter när Sveavägen 20 uppgraderas

Uthyrning Uthyrningen till den börsnoterade digitaliseringskonsulten Knowit ser ut att bli en av årets större på kontorsmarknaden. Efter förvärvet av Cybercom flyttar de sommaren 2022 in på cirka 4 500 kvadratmeter i Skandia Fastigheters profilfastighet på Sveavägen 20 i Stockholm.


Revelop hyr ut 1 750 kvadratmeter i Nordic Forum i Kista.

Revelop hyr ut 1 750 kvadratmeter i Kista

Uthyrning Revelop har tecknat hyresavtal med fyra hyresgäster om totalt 1 750 kvadratmeter kontor i sin fastighet Nordic Forum i Kista. Avtalen innebär att Sandvik Materials Technology flyttar delar av sin Stockholmsbaserade verksamhet till Nordic Forum, att RVM Systems och Europeiska ERV flyttar in och att Maven Wireless dubblerar sin kontorsyta.


Per Svensson, vd för Croisette.

Croisette förmedlar 700 kvadratmeter kontor i Borås

Uthyrning Croisette har varit rådgivare i uthyrningen till Fedelta på Mariedalsgatan 7 i Borås.


Hufvudstaden tar in BLK DNM som ny hyresgäst till Bibliotekstan.

Hufvudstaden tar in ny hyresgäst till Bibliotekstan

Uthyrning I månadsskiftet av september-oktober öppnar BLK DNM en ny butik på Smålandsgatan 20 i Bibliotekstan. Butiksytan är 140 kvadratmeter stor och kommer att fokusera på BLK DNM’s fulla sortiment med bas i denim och läder för både män och kvinnor.


Diös utvecklar för Turistcenter och Destination Östersund. Idéskiss.

Diös utvecklar för Turistcenter och Destination Östersund

Uthyrning På Storgatan, i det dynamiska området kring Zätagränd, utvecklar fastighetsägaren Diös ett nytt kontor till Destination Östersund och lokaler för besökservice till Turistcenter. Flytten är en satsning och utveckling av hela bolaget, där rätt förutsättningar för destinationsutveckling och en modernare och mer behovsanpassad besöksservice står i centrum. Inflyttning beräknas ske i början av december.


Visma bir ny hyresgäst i Wihlborgs fastighet Prisma i Helsingborg.

Visma ny hyresgäst i Prisma

Uthyrning Wihlborgs hyr ut 840 kvadratmeter i det ikoniska kontorshuset Prisma, Ursula 1 i Oceanhamnen, till mjukvaruföretaget Visma. Inflyttning sker i april 2022 och Prisma blir då arbetsplats för 70 av Vismas medarbetare.


John Lindström, ny uthyrare på New Property, och Sofia Petzelius, vd.

New Property hämtar uthyrare från Balder

Karriär New Property Retail & Development utökar teamet med John Lindström som uthyrare.


Epicenter och Nornorm skapar Epicenter Loft.

Epicenter och Nornorm i samarbete – skapar Epicenter Loft

Uthyrning Innovationshuset Epicenter inleder ett samarbete med inredningstjänsten Nornorm och lanserar tillsammans Epicenter Loft. Fokus ligger på att tänka nytt kring kontorslösningar, för att på riktigt passa scaleups som bygger affärer och organisationer i snabb takt.


Alfa Laval tecknar avtal med Fabege om flytt till Flemingsberg.

Alfa Laval tecknar avtal med Fabege om flytt till Flemingsberg

Uthyrning Alfa Laval blir Fabeges första stora nya kontorshyresgäst i Stockholm South Business District i Flemingsberg. De kommer att hyra drygt 17 000 kvadratmeter med option på ytterligare kontorsytor mitt i den stadskärna vars detaljplan påbörjas inom kort. Avtalet är på 22 år och tillträde beräknas ske under det andra kvartalet 2025.


Akademibokhandeln är en av de tre hyresgäster Wallenstam nu tecknat hyresavtal med i Göteborg.

Wallenstam hyr ut till butikstrio i Göteborg

Uthyrning Akademibokhandeln, Hestra och Scotch & Soda har tecknat hyresavtal med Wallenstam. Butikerna öppnar inom kort mitt i centrala Göteborg.


I logistikparken Vestby i Osloregionen har Logicenters nu tecknat hyresavtal med 3PL-aktören Malomo.

Logicenters tecknar avtal i norska Vestby

Uthyrning I logistikparken Vestby i Osloregionen har Logicenters tecknat hyresavtal med 3PL-aktören Malomo. Fastigheten är belägen på adressen Torvuttaket 22 och det långsiktiga hyresavtalet avser 5 500 m2 av fastigheten. Malomo 3PL förväntas flytta in under november 2021.


Atrium Ljungberg tar in ett nytt koncept med padel i Sickla.

Nytt koncept med padel i Sickla

Uthyrning I början av november öppnar Centurion Padel i Magasinet i Sickla. På dryga 1 800 kvadratmeter byggs en fullsortimentsbutik, café, tre dubbelbanor samt en unik och specialbyggd padelbana för test- och provspel.


Svenska Hus hyr ut kombilokal i Högsbo.

Svenska Hus hyr ut kombilokal i Högsbo

Uthyrning Teknikföretaget Fasteus Teknik AB väljer att hyra både kontor och lager av Svenska Hus i Högsbo, Göteborg, för att kunna tillgodose deras ökade efterfrågan av produkter och tjänster.


Inspirationsbild för Gasverket, samlingsplats Torget.

CA Fastigheter hyr ut i Gasverket till restaurang och bageri

Uthyrning Till sommaren 2022 kommer en restaurang och ett bageri med gelateria att öppna upp i Gasverket, Norra Djurgårdsstaden. CA Fastigheter har tecknat nya hyresavtal i Verkstadshuset, Gasverket med Thomas Hulldin och Jan Richter om sammanlagt cirka 550 kvadratmeter fördelat på två olika lokaler.


Risåsgatan i Linnéstaden.

Årets kock öppnar ny restaurang i Göteborg

Uthyrning Stjärnkocken öppnar ny restaurang i centrala Göteborg.


Dogman, som säljer djurtillbehör, hyr 1300 kvadratmeter hos CA på Västerport i Växjö.

CA Fastigheter hyr ut 5 700 kvadratmeter i Växjö

Uthyrning CA Fastigheter har tecknat flertalet nya hyresavtal i området Västerport i Växjö. Totalt omfattar hyresavtalen cirka 5 700 kvadratmeter varav vissa av hyresgästerna redan finns på plats och övriga flyttar in under året. Ytorna är en blandning av butikslokaler och kontorslokaler men även butikslokaler som ställs om för verksamheter för olika typer av aktiviteter.


Gränbystaden.

Internationellt modeföretag öppnar i Gränbystaden

Uthyrning Modeföretaget New Yorker har tecknat avtal om 920 kvadratmeter i Gränbystaden galleria och öppnar sin nya butik i slutet av oktober.