Image
Sigillet köper 182 nybyggda lägenheter i Flatås.

Sigillet köper i Flatås

Transaktioner Sigillet har ingått avtal om att köpa 182 nybyggda hyresrättslägenheter i Flatås, Göteborg, för 280 miljoner kronor. Säljare är Alaska Fastigheter och Lejonstaden.


Efter nio års väntans skrotas nu planerna på över 40 000 kvadratmeter handel, kontor och hotell vid den expansiva handelsplatsen.

Udda hindret stoppar storsatsning på handel och kontor i Göteborg

Bygg/Arkitektur Efter nästan nio års väntan på en detaljplan skrotas planerna på 45 000 kvadratmeter handel, kontor och hotell vid den växande handelsplatsen. Fastighetssverige berättar mer om den udda orsaken och det segdragna projektets nesliga slut.


Därför säljer Alaska av: "Ett säkert kort"

Bolag Efter två storförsäljningar bara den här månaden har Alaska Fastigheter sålt av 55 000 kvadratmeter av sitt bestånd. För Fastighetssverige berättar delägaren Jörgen Persson om den fortsatta expansionsresan i Sisjön och varför man nu siktar in sig på att bygga bostäder.


Bygg-Göta köper Bauhaus i Sisjön

Transaktioner Bygg-Göta köper Bauhausfastigheten i Sisjön, södra Göteborg, av Alaska Fastigheter.


Regio köper stort i Sisjön.

Regio köper stort i Sisjön

Transaktioner Regio köper elva fastigheter – 38 000 kvadratmeter – i Sisjön, Göteborg, av Alaska Fastigheter.


CBRE värvar i Göteborg

Bolag CBRE stärker sin position i Göteborg genom att rekrytera senior director inom capital markets.


Alaska hyr ut drygt 4 000 kvadratmeter

Uthyrning Alaska Fastigheter har tecknat avtal med fem olika hyresgäster om sammanlagt 4 250 kvadratmeter i Sisjön, Göteborg.


Ett av Sveriges största varuhus har öppnat

Handel Bauhaus öppnar 17 000 kvadratmeter stort varuhus i Sisjön – invigning under fredagen.


Alaska hyr ut till Sportshopen i Sisjön

Uthyrning Alaska Fastigheter hyr ut 4 500 kvadratmeter till Sportshopen som öppnar sin första butik i Göteborgsområdet.


Första spadtaget för Alaskas miljardsatsning i Sisjön

Bygg/Arkitektur I går togs första spadtaget för Alaska Fastigheters miljardsatsning i Sisjön. Det är byggvarukedjan Bauhaus som påbörjar bygget av ett 17 000 kvadratmeter stort varuhus.


Aspelin Ramm går in i Alaskas Sisjöprojekt

Bolag Alaska och Aspelin Ramm har inlett ett samarbete runt den fortsatta fastighetsutvecklingen i Sisjön, Göteborg. I ett första skede utvecklar bolagen gemensamt en kontors- och handelsfastighet om cirka 40 000 kvadratmeter vid den norra infarten till Sisjön, alldeles intill Söderleden.


Alaska säljer 18 industribyggnader på Hisingen

Transaktioner Alaska Fastigheter och Wilfast har gemensamt sålt två fastigheter med sammanlagt 18 industribyggnader i Grimbo och Ringön på Hisingen. De båda fastigheterna har en uthyrningsbar yta om cirka 22 600 kvadratmeter och är fullt uthyrda. Köpare är Varis Förvaltning i Göteborg och priset cirka 100 miljoner kronor.


Alaska säljare i Högsbo-affär

Transaktioner För två veckor sedan berättade vi att Estea köpt två fastigheter i Högsbo i Göteborg för cirka 180 miljoner kronor. Säljare i affären var Alaska Fastigheter.


Här öppnar Biltema sitt andra varuhus i Göteborg

Bygg/Arkitektur Under 2016 öppnar Biltema sitt andra varuhus i Göteborg. Ett avtal om 7300 kvadratmeter är tecknat med ett lokalt fastighetsbolag.


Bauhausuthyrning markerar startskott för miljardsatsning

Bygg/Arkitektur Uthyrningen till Bauhaus på 17 000 kvadratmeter innebär att Alaska nu påbörjar fastighetsutvecklingen vid den norra infarten till Sisjön, intill Söderleden. Totalt planeras för cirka 100 000 kvadratmeter handel och kontor.


Fastighetsägare finansierar busslinje i Högsbo-Sisjön

Bolag Sju fastighetsägare i Högsbo-Sisjön i Göteborg finansierar en busslinje genom området.


Mipim-profilen: Målvaktshjälten

Event 77 landskamper, en stor bidragande orsak till Sveriges VM-succé 1974, tio proffsår i Tyskland.
Dagens Mipim-profil är en av våra största fotbollslegendarer genom tiderna.
Men nu är Ronnie Hellström, 62, på Mipim för att jaga nya etableringsmöjligheter för den tyska hemmabyggjätten Hornbach – tanken är att framöver utveckla nya koncept med mindre anläggningar.