Image

Wihlborgs bygger mer på Dockan

BYGG Wihlborgs och Region Skåne är överens om ett hyreskontrakt i ett ännu obyggt kontorshus på Dockan i Västra Hamnen. Avtalet förutsätter ett positivt besked av regionfullmäktige.
Publicerad den 22 Augusti 2008

Regionen beräknas hyra cirka 8 000 av fastighetens totala 11 000 kvadratmeter med plats för 450-500 anställda. Hyresavtalet löper på 20 år och den beräknade inflyttningen sker sommaren 2010.

Arkitekt är det Oslobaserade arkitektkontoret Kari Nissen Brodtkorb AS.

– Dockan är ett av Malmös attraktivaste områden och det har naturligtvis stor betydelse för Wihlborgs att Region Skåne beslutar sig för att lägga sitt Malmökontor hos oss säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

Dockan är en del av Västra hamnen och ligger centralt i Malmö med närhet till Centralstationen och nya stationen för Citytunneln. Här växer en ny stadsdel fram med både bostäder och kontor – en stadsdel med liv och rörelse dygnet runt.

Med detta byggprojekt har Wihlborgs färdigställt 122 000 kvadratmeter på Dockan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Gattberg och Schmidts nya satsning tar form – värvar två

Bolag Som Fastighetssverige tidigare avslöjat är den tidigare Pareto-duon Stefan Gattberg och Henrik Schmidt i full gång med att lansera ett nytt Stockholmsbaserat investment management-bolag. Nu är fler namnkunniga personer klara för satsningen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY