Image
Erik Gunnarsson utses till vice vd för Well Fondförvaltning.
Erik Gunnarsson utses till vice vd för Well Fondförvaltning. Bild: Well Fastigheter

Well hämtar vice vd från Nordea

Bolag Well stärker sin organisation genom rekryteringen av Erik Gunnarsson till vice vd Finans för Well Fondförvaltning som ska förvalta Well Fastighets BRF 2.0-fonder. Han kommer närmast från Nordea Corporate Finance Köpenhamn.
Publicerad den 26 Februari 2019

– Genom rekryteringen av Erik Gunnarsson växlar vi upp tempot i utvecklingen av BRF 2.0. Well beräknas ta in fyra miljarder kronor de närmsta fyra åren för långsiktig finansiering av sina bostadsrättsföreningar. Eriks erfarenheter från den Danska obligationsmarknaden kommer betyda mycket i det arbetet, säger Christofer Carlsson, grundare för Well.

Erik Gunnarsson har studerat finans och redovisning med en examen från Handelshögskolan i Stockholm. Erik kommer närmast från Nordea Corporate Finance. Dessförinnan har han bland annat arbetat med Investor relations på Trelleborg AB och som analytiker på UBS Bank.
– Det är otroligt spännande att få vara med på Wells resa med BRF 2.0 och hur vi kan förändra bostadsrättsmarknaden genom att sänka trösklarna för att tryggt köpa en lägenhet och genom det skapa samhällsnytta. Jag ser fram emot att bidra till att stärka bolagets position, säger Erik Gunnarsson, tillträdande vice vd på Well Fondförvaltning.
– Vi kommer succesivt stärka vår organisation för att nå våra finanseringsmål och genomföra vår idé om att själva ta fram finansprodukter där institutioner och investerare kan investera i en grön fond eller obligation med fokus på Wellness Living. I nuläget har vi utan marknadsföring sålt 300 lägenheter bara i år, och det vi ser med BRF 2.0 är något av en folkrörelse, säger Christofer Carlsson.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige