Image

Wallenstam byggstartar i Barkarby

Bygg I går togs det första spadtaget för Wallenstams nyproduktion av 240 hyreslägenheter i Barkarbystaden i Järfälla.
Publicerad den 10 Oktober 2012
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam. Bild: Wallenstam
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam.

– Barkarbystaden står inför en spännande utveckling framöver. Vi ser fram emot att starta byggnationen av Segelflyget, den första delen av vår planerade nybyggnation här, samtidigt som vi bidrar till att en helt ny stadsdel tar form, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

– Barkarbystaden är ett av de största och mest intressanta utbyggnadsområdena i Stockholmsregionen. Här växer en modern och kommunikationsnära stadsdel med 5 000 bostäder och 6 000 arbetsplatser fram, säger Cecilia Löfgreen, kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Wallenstams nyproduktion i Barkarbystaden omfattar totalt 400 energieffektiva lägenheter med en ljus och modern planlösning. Segelflygets 240 lägenheter, som utgör den första etappen för Wallenstam, byggs i varierande höjder om fyra till åtta våningar runt en grön innergård. I bottenplanen av husen planeras för lokaler, butiker, café och restauranger.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige