Image

Vasakronan hyr ut i Lund

UTHYRNING Vasakronan har tecknat hyresavtal med Tetra Pak, Trial Form Support, Geodis Wilson och Peab Sverige i det nya kontorshus som byggs i kvarteret Päronet 17 i Lund. Uthyrningarna motsvarar 92 procent av husets totala yta.
Publicerad den 16 September 2009

Det nya kontorshuset omfattar 6 400 kvadratmeter. Inflyttning sker från och med 1 oktober 2009.

Kvarteret Päronet 17 ligger intill den nya motorvägsavfarten som färdigställs i november och skapar en ny entré in till Lund. Det ger mycket goda förutsättningar för en intressant utveckling av området.

- Vi är mycket glada och nöjda med att dessa företag valt oss som hyresvärd, säger Mikael Strand, affärsområdeschef kontor på Vasakronan.

- Uthyrningarna och hyresnivåerna är också ett kvitto på att läget vid Lunds nya entré är mycket starkt.

Vasakronan har efter färdigställandet av Päronet 17 projektutvecklat tre nya kontorsprojekt samt ett parkeringshus i Lund sedan våren 2008, på cirka 47 000 kvadratmeter och arbetsplats för 1 900 personer. Förberedelser pågår för att bygga ytterligare kontorslokaler på fastigheten Päronet 18.

Samtliga projekt uppfyller kraven för Green Building och den köpta energin är helt klimatneutral.

- Nybyggda fastigheter med rätt profil när det gäller effektivitet, flexibilitet och inte minst miljöklass, är alltid efterfrågade på hyresmarknaden, säger Mikael Strand.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige