Image

Två lysande undantag i handelsmörkret

Handel Svensk detaljhandel redovisar den svagaste utvecklingen på 15 år. Men Kista Galleria i Stockholm och A6 Center i Jönköping går mot strömmen och redovisar starka siffror både för helåret och för julhandeln.
Publicerad den 20 Januari 2012

För Kista Galleria, som ägs av norska Vital Forsikring, blev 2011 det mest framgångsrika året någonsin hittills med en omsättning som översteg 2,3 miljarder kronor och ett besöksantal som steg med fem procent.
- Kista Galleria har under året stärkt sin marknasledande position ytterligare. Det är konstant förnyelse och utveckling av handelsplatsen som ligger till grund för framgångarna, vilket möjliggörs av bolagets finansiellt starka och långsiktiga ägare, säger vd:n Gunnar Mässing.

Även A6 Center i Jönköping går bra och redovisar en rekordhög julhandel. Under december månad uppgick försäljningen till drygt 140 miljoner kronor, vilket är en ökning med över tre procent jämfört med föregående år. A6 Center ägs av tjänstepensionsbolaget Alecta och har 75 butiker och årligen över fem miljoner besökare.
- Det är givetvis mycket tillfredsställande att A6 Center, trots flera nyetableringar i regionen de senaste åren, uppvisar nytt försäljningsrekord. Efter en ganska trög inledning på månaden tog omsättningen rejält fart i samband med julhelgen och efterföljande mellandagsrea, ett tydligt kvitto på centrets attraktionskraft, säger Lars Bröms, Centrumchef vid Newsec Asset Management som förvaltar A6 Center.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige