Image

Tornstaden bygger åt Stena

Bygg/Arkitektur I sydöstra delen av Göteborg bygger Tornstaden Kallebäcks Torn, en totalentreprenad som omfattar 168 nya lägenheter i såväl hyres- som bostadsrättsform. Projektet uppförs på uppdrag av Stena Fastigheter.
Publicerad den 7 September 2017
Kallebäcks Torn. Bild: Tornstaden
Kallebäcks Torn.

Kallebäcks Torn består av två modernt strama huskroppar om 14 våningar vardera, som tillsammans kommer att utgöra ett nytt landmärke för området.

– Vi har haft ett tätt samarbete med Stena Fastigheter under hela processen från detaljplan till produktionen. Med gemensamma ansträngningar har vi tillsammans lyckats arbeta parallellt i de olika skedena utan att projektet har tappat fart eller ekonomiska förutsättningar. Detta utgör ett fint exempel på vår affärsidé; att i nära samverkan med våra kunder driva totalentreprenader från idéstadie till färdigt projekt, säger Erik Olofsson, vd för Tornstadens byggbolag.

– Kallebäcks Torn är, för Stena Fastigheter, ett historisk projekt då det är vårt första nyproduktionsprojekt i Göteborg. Vi är väldigt nöjda med hur samarbetet tillsammans med Tornstaden fungerat hittills och känner oss trygga med att det kommer att bli ett projekt vi tillsammans kommer att vara stolta över, säger David Berkow, nyproduktionschef Stena Fastigheter Göteborg.

De 168 lägenheterna i Kallebäcks Torn har planerad inflyttningsstart årsskiftet/våren 2018/2019.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige