Image

Tobin närmar sig notering

Bolag Tobin Properties har intensifierat sitt arbete med att utvärdera en notering, med Nasdaq First North Premier i Stockholm som huvudalternativ. Som ett led i detta arbete har man utsett ABG Sundal Collier och Pareto Securities som rådgivare och offentliggör samtidigt ny information om projektportföljen.
Publicerad den 17 Oktober 2016

Styrelsen utreder olika strategiska alternativ inklusive en potentiell notering av stamaktien för att stödja bolagets fortsatta tillväxt och utveckling. Ett alternativ är en notering.

Bolaget släpper nu ny information om projektportföljen:

Bolaget har fem byggstartade projekt. Fyra av dem är i princip slutsålda och har ett utvecklat värde om sammanlagt 1 750 miljoner kronor. I det femte, 5 Hus Tollare 1 i Nacka, som bara omfattar tio bostäder, är fyra sålda. Utvecklat värde uppgår till 100 miljoner kronor.

De ej byggstartade projekten är tio till antalet, med 1 240 bostäder, med ett beräknat utvecklat värde om 6,2 miljarder kronor.

Därutöver har Tobin fyra exploateringsfastigheter, där det utvecklade värdet beräknas till 2,25 miljarder kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Corem säljer Gallerian Kvasten i Kalmar

Ekonomi/Finansiering Lokala medier rapporterar att Gallerian Kvatsen i centrala Kalmar stått tom under en längre tid. Fastighetssverige ringde upp Corems transaktionschef Peeter Kinnunen för att få veta mer om försäljningen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige