Image

Tillbaka – efter vd-avhoppet

Bolag Ingvor Sundbom blir ny CFO för Heimstaden. Hon ersätter nuvarande CFO Magnus Nordholm som vid årsskiftet inträder i rollen som vd för Heimstaden AB:s majoritetsägare Fredensborg AS.
Publicerad den 29 Oktober 2018
Ingvor Sundbom. Bild: Heimstaden
Ingvor Sundbom.

Magnus Nordholm kvarstår i sin roll som vice vd i Heimstaden och som del av ledningsgruppen tills han tillträder sin nya tjänst och bibehåller även efter detta sin styrelseplats i Heimstaden.

Ingvor Sundbom har en lång och gedigen erfarenhet från flera ledande befattningar inom både den svenska och internationella finans- och fastighetsbranschen. Närmast kommer hon från tjänsten som koncern-vd för ett noterat bostads-utvecklingsbolag. Dessförinnan har hon varit CFO för börsnoterade fastighetsbolag som Hufvudstaden och Oscar Properties samt under sju år som CFO och transaktionschef på Bonnier Fastigheter.

– Jag är mycket glad över att vi lyckats rekrytera Ingvor, säger Magnus Nordholm. Hon har en bra mix av djupt branschkunnande i kombination med den affärsmässiga bredd som krävs för att lyckas i den här rollen hos oss. Under hösten kommer jag gradvis fasa över delar av mina ansvarsområden till Ingvor, parallellt med att jag träder in i min nya roll. Heimstaden och Fredensborg-koncernen kommer fortsätta på den tillväxt och förbättringsresa som vi arbetat med under en lång tid och det blir intressant och utmanande att ta en bredare roll i denna utveckling. Fortsatt tillväxt och fokus på operationell och finansiell excellens, etablering av Heimstaden och Fredensborg som en av de mest attraktiva arbetsgivarna inte bara i Norden utan även i Europa samt ett starkt fokus på hållbarhet och socialt ansvarstagande kommer ligga högt upp på min agenda.

– Vi är mycket glada över att kunna stärka vår ekonomi- och finansfunktion med en person som utöver sin kompetens också har en stark integritet och mod att fatta tuffa beslut vilket är vad vi vill se hos våra ledare, säger Patrik Hall. Magnus har i rollen som CFO gjort ett fantastiskt arbete och det är en styrka att Magnus fortsatt finns kvar i koncernen med möjlighet att lägga mer tid på sina övriga uppdrag. Samtidigt får vi en stark och drivande kraft i Ingvor som kan lägga 100 procent på rollen som CFO och att utveckla ekonomi- och finansfunktionen vidare.

– Det känns oerhört inspirerande att bli en del av ett av Nordens största bostadsfastighetsbolag som nu även expanderar i Europa. Jag ser verkligen fram emot att få bidra till bolagets kommande expansion genom att säker-ställa en fortsatt finansiell stabilitet och lönsamhetsutveckling i ett strategiskt viktigt skede, med fokus på hållbar och lönsam tillväxt, säger Ingvor Sundbom.

Ingvor Sundbom börjar den 5 november 2018 och rapporterar till koncernchef Patrik Hall.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kicki Björklund: "Vi borde inte prata om utsatta – utan eftersatta – områden"

Bygg/Arkitektur Som tidigare vd för Bostadsbolaget är Kicki Björklund engagerad i hur bostadsområden ska kunna utvecklas och göras tryggare. Engagemanget mattas heller inte av – trots att hon numera är pensionär. Det Kicki Björklund framför allt saknar i branschen är långsiktighet. – Fastigheter är en viktig del i alla människors liv och samtidigt en stor investeringsbransch. Det går liksom inte riktigt ihop.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige