Image

Spondas storägare: ”Nu säljer vi till fullt pris”

Transaktioner Kaj Gustaf-Bergh, styrelseordförande i Mercator Invest, Spondas största ägare: - Då vi gick in i Sponda köpte vi med 30 procents rabatt – nu säljer vi till fullt pris.
Publicerad den 7 Juni 2017

Spondas största ägare Mercator invest (som kontrolleras av Konstsamfundet), Hartwallklanens HC fastigheter Holding, pensionsförsäkringsbolaget Varma och Spondas vd Kari Inkinen som tillsammans äger strax under 47 procent av aktierna i Sponda, har förbundit sig vid att acceptera Blackstones/Areims bud.

- Orsaken att vi gick in och köpte aktier i Sponda var att vi tyckte att aktiekursen var undervärderad. Genom att köpa Spondaaktier kom vi över fastigheterna med 30 procents rabatt. Det bud som nu ligger inne betyder att vi får 100 procent betalt för aktierna och får den värdestegring som vi planerade när vi gick in i bolaget, säger Kaj Gustaf-Bergh till Hufvudstadsbladet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige