Image
Kruthuset 17 i Göteborg.

Niam köper Kruthuset 17 i Göteborg

Transaktioner Niam förvärvar Kruthuset 17, en modern kontors- och logistikfastighet belägen intill centralstationen i Göteborg. Kruthuset 17 består av 68 000 kvadratmeter uthyrbar area och flertalet hyresgäster – där de största är Tullverket, PostNord, Trafikverket och CGI. Fastigheten är certifierad enligt Breeam Very Good. Säljarna är fonder som förvaltas av Blackstone och Areim.


Areim köper sex fastigheter i Stockholm och Göteborg.

Areim köper sex fastigheter i Stockholm och Göteborg

Transaktioner Areim har förvärvat sex lager- och lättindustrifastigheter med totalt cirka 16 400 kvadratmeter uthyrningsbar yta i Backa Industriområde i Göteborgs kommun och i Jordbro industriområde i Haninge kommun. Genom förvärvet etablerar sig Areim inom segmentet lager och lättindustri i Göteborg. Säljaren är Stenhus Fastigheter.


Caroline Temse.

Caroline Temse ny CFO på Areim

Karriär Caroline Temse, tidigare Head of Financing på Areim, tar över rollen som CFO från Erik Turai och tillträder omgående. Erik Turai kommer att ta rollen som Finance Director på Areim.


Skanska och Areim står bakom projektet som ger ett rejält tillskott av bostäder till Kista.

2 000 nya bostäder till Västerort

Bygg/Arkitektur JV mellan Skanska och Areim bakom omfattande förtätning i Kista. Fastighetssverige berättar mer om projektet.


Areim och Polarium i pilotprojekt för att snabba på övergången till förnybar energi.

Areim och Polarium i pilotprojekt för att snabba på övergången till förnybar energi

Bolag Areim och Polarium, ett ledande företag inom energilagringslösningar, har startat ett pilotprojekt inom smarta energilagringslösningar för storskalig användning i en kommersiell fastighet. Systemet har installerats i en av Areims fastigheter på Stora Essingen i Stockholm och kommer att möjliggöra nya intäktsströmmar och samtidigt bidra till att balansera elnätet, för att därigenom medverka till att accelerera övergången till ett förnybart energisystem.


Julia Mejegard framför Handens industriområde. Obs. Bilden är ett montage.

Areims planer för heta segmentet

Bolag Areim fortsätter öka sin lättindustriportfölj. Efter köpet av 38 000 kvadratmeter i Handens industriområde berättar Julia Mejegård, Nordic Head of Light Industrial, för Fastighetssverige om möjligheterna i området, om tillväxtplanerna för segmentet, var man letar nya förvärv och hur man ser på lättindustrisegmentet i övriga Norden.


Flygfoto över Handens industriområde.

Areim förvärvar industrifastigheter i Stockholm

Transaktioner Areim har förvärvat tio fastigheter med totalt cirka 38 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta i Handens industriområde i Haninge kommun. Säljare är familjeägda Pebodagruppen.


Kontorsfastigheten Lybeck 2 byter ägare från Capman till Areim

Areim köper kontorsfastigheter i Stockholm av Capman

Transaktioner Areim förvärvar kontorsfastigheten Lybeck 2 och den intilliggande fastigheten Ladugårdsgärdet 1:51 på Tegeluddsvägen i Stockholm av Capman. Totalt rör det sig om cirka 29 000 kvadratmeter uthyrningsbar area som Areim ska utveckla och modernisera med målsättningen att bidra till att stadsdelen kring Värtahamnen och Gärdet blir mer attraktiv och levande.


Areim, med Therese Rattik som vd, tar steget över sundet och öppnar kontor i Köpenhamn.

Areim tar steget över sundet – detta vill man förvärva

Bolag Areim fortsätter växa i Norden och öppnar kontor i Köpenhamn. Vd:n Therese Rattik berättar för Fastighetssverige om den danska satsningen, varför Peter Frische var rätt person att leda den och vad man letar efter på den danska marknaden.


Peter Frische.

Areim öppnar kontor i Danmark

Bolag Areim fortsätter att växa i Norden och öppnar nu kontor i Köpenhamn. Peter Frische har rekryterats till den nya rollen som Head of Denmark och kommer att ansvara för Areims verksamhet i Danmark. Peter började på Areim den 3 januari.


Fredrik Holmström är på väg att köpa ut Magnolia från börsen.

Holmström och Areim har 97,55 procent i Magnolia

Bolag F Holmström Holding 6 AB har nått 97,55 procent av aktierna i Magnolia och förlänger acceptperioden.


Fredrik Holmström.

Konkurrensverket godkänner Holmströmgruppens och Areims förvärv av Magnolia Bostad

Transaktioner Den 7 juli offentliggjorde Holmströmgruppen och Areim ett rekommenderat kontanterbjudande till aktieägarna i Magnolia Bostad att överlåta samtliga sina aktier i Magnolia Bostad till F Holmström Holding 6 AB för ett vederlag om 76 kronor per aktie.


Leif Andersson.

Därför lockas Areim av Magnolia

Bolag Areims grundare och styrelseledamot Leif Andersson berättar för Fastighetssverige om bakgrunden till budet på Magnolia, varför bostadsutvecklaren är en attraktiv investering och hur han ser på bostadssegmentets framtida potential.


Fredrik Holmström.

Holmströmgruppen och Areim lägger bud på Magnolia

Bolag Holmströmgruppen och Areim lägger ett bud på 76 kronor per aktie i Magnolia Bostad. Aktien stängde på tisdagen på 57,40 kronor.


Lysbomben 5 på Kungsholmen får ny ägare.

Areim och Blackstone säljer till Axfast

Transaktioner Areim och fonder förvaltade av Blackstone avyttrar fastigheten Lysbomben 5 till Axfast AB. Fastigheten om cirka 16 000 kvadratmeter är uthyrd till Socialstyrelsen och belägen i kontorsklustret Marieberg på västra Kungsholmen i Stockholm.


Caroline Temse.

Så vill Caroline Temse utveckla Areim

Bolag Areim fortsätter utveckla bolaget och hämtar in Caroline Temse som ny Head of Financing. För Fastighetssverige berättar hon vad som lockade med att ta steget till Areim och ägarsidan fullt ut samt om vilka nya perspektiv hon tar med sig till bolaget.


Caroline Temse.

Areim rekryterar finanschef

Karriär Areim fortsätter att växa på den nordiska marknaden och har rekryterat Caroline Temse som Head of Financing. Hon har 20 års erfarenhet inom fastigheter och finans, varav 15 år inom fastighetssektorn på SEB.


Elias Georgiadis.

Stenhus köper livsmedelsfastighet i Örebro

Transaktioner Stenhus köper 12 000 kvadratmeter av Areim i Örebro.


Therese Rattik, CEO på Areim, Sven Dahlin, Partner på Nordanö och
Marianne Hoffman, Director, Commercial Properties in Sweden för NREP deltog i investerarpanelen under torsdagens Nordic Property Day.

Toppinvesterarens tips: Gå dit folk inte går

Bolag Hur ser de ledande investerarna på den svenska marknaden idag? Och vad betyder våra nya sätt att leva och arbeta för framtidens marknad? Detta och mer diskuterade investerarna Therese Rattik och Marianne Hoffman tillsammans med rådgivaren Sven Dahlin under torsdagens Nordic Property Day.


Föreslagen påbyggnad på Trygg Hansahuset på Kungsholmen.

Stoppad kontorssatsning åter på tapeten

Bygg/Arkitektur Mark- och miljödomstolen har upphävt de djärva planerna att bygga 13 000 kvadratmeter kontor ovanpå det välkända Trygg-hansa-huset på Kungsholmen – men nu kan planerna vara på väg att väckas till liv igen. Fastighetssverige berättar mer om det långdragna projektets framtid.