Image
Smidmek i stororder med Väsbyhem.
Smidmek i stororder med Väsbyhem. Bild: Väsbyhem

Smidmek i stororder med Väsbyhem

Bygg/Arkitektur Smidmek har skrivit avtal med Väsbyhem. Ordern är en av Smidmeks största någonsin och innebär projektering, leverans och montage av stommen till två nya bostadskvarter i Upplands Väsby.
Publicerad den 19 September 2022

Smidmek är en del av Peab byggsystem och är marknadsledande inom projektering, leverans och montage av prefabricerade stommar. När Väsbyhem nästa år uppför två nya bostadskvarter med 158 lägenheter i Upplands Väsby anlitas Smidmek för att få stommen på plats.
– Det är en av Smidmeks största affärer någonsin och det känns väldigt kul att få det här förtroendet av Väsbyhem. Bostäder är ett koncept vi har stor erfarenhet av och något vi känner oss trygga i, säger Victor Hallberg, vd på Smidmek.

Totalt kommer Smidmek att leverera 6 000 kvadratmeter skalvägg, 14 000 kvadratmeter plattbärlag och 9 500 kvadratmeter fasad. Projektet sker i samarbete med Smidmeks två systerbolag där skalväggar och plattbärlag levereras från Byggelements närliggande fabrik i Katrineholm medan K-system har hand om bygghandlingsprojektering och tillverkningsritningar.

– Affären kommer lägligt i en lite orolig ekonomisk tid där många byggherrar blivit försiktiga med att satsa. Det här fyller orderstocken på ett bra sätt och tryggar vår sysselsättning i region öst, säger Victor Hallberg.

Smidmek och Väsbyhem har tillsammans tagit fram en optimal tidplan för uppförandet av de två kvarteren.
– Det är väldigt genomarbetat redan på kalkylstadiet, vilket talar för ett framgångsrikt projekt, säger Zakeus Envall, projektchef på Smidmek.

Projektledare för Väsbyhem är Cesar Bengtsson Morales.
– Husen kommer att byggas i klassisk stil med inspiration från sekelskiftet eftersom det är något kommunens invånare efterfrågar. Projektet genomförs som en delad entreprenad och vi ser fram emot ett direkt samarbete med Smidmek som avtalspart, säger han.

Beviljat bygglov väntas inom kort. Montagestart är i april 2023 med färdigställande i sommaren 2025.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson efter Fastpartners förvaltningstapp: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners delårsrapport för perioden 1 januari – 31 mars 2024 visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnettot som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige