Image

Skövdebostäder uppför 242 hyreslägenheter

Bygg/Arkitektur Skövdebostäder uppför 242 nya hyreslägenheter på Aspö i Skövde. Peab har fått bygguppdraget, värt cirka 300 miljoner kronor.
Publicerad den 12 Maj 2014
Skövdebostäder gör sin största satsning hittills. Bild: Abako
Skövdebostäder gör sin största satsning hittills.

Projektet har tydligt fokus på ekologi och ska Svanenmärkas och certifieras både med miljöbyggnad Guld samt passivhus-standard FEBY 12. Projektet är unikt och ligger i framkant med att kombinera miljövänliga, ekologiska lösningar med bostäder och fritidsverksamhet.

– Kostnaden för projektet är över 400 miljoner kronor och det blir därmed Skövdebostäders största investering någonsin. Jag är mycket stolt över att vi nu skapar ett ekologiskt mönstersamhälle i miniatyr! Jag vågar säga att den här satsningen är unik i Sverige och vi hoppas att den kan få spridning även internationellt, säger Skövdebostäders vd Dan Sandén.

Området är ritat av Micael Ekberg på Abako arkitekter och byggs av Peab med Martin Klaesson som arbetschef. Landskapsarkitekt är John Tizzard som planerat in många praktiska detaljer i växtligheten. Till exempel är flertalet växter nyttoväxter, där bär och frukter kan bli kvällens efterrätt i en god paj.

– Vi är fantastiskt stolta över att ha utsetts till entreprenörer i ett så framtidsinriktat projekt. Att bygga Aspö ligger helt i linje med vår vision att vara Nordens samhällsbyggare och ta ansvar för en hållbar utveckling. Över 240 miljösmarta hyresrätter är ett mycket välkommet tillskott av bostäder till dagens och framtidens Skövde, säger Peabs arbetschef Martin Klaesson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige