Image
Ilija Batljans SBB säljer till Jan-Erik Höjvalls Amasten.

Amasten miljardköper av SBB – har genomfört nyemission

Transaktioner Amasten köper bostadsfastigheter av SBB för 1,5 miljarder kronor. Efter börsens stängning på tisdagen genomfördes en nyemission av stamaktier till 7,20 kronor per aktie, en rabatt om 5,3 procent jämfört med tisdagens stängningskurs. SBB är en av investerarna i emissionen.


Gladsheim köper i Skövde.

Gladsheim köper bestånd i Skövde

Transaktioner Gladsheim Fastigheter har förvärvat ett bostadsbestånd i Skövde för 88 miljoner kronor. Beståndet utgörs av fyra fastigheter och omfattar 80 lägenheter samt en mindre mängd lokaler. Totala antalet kvadratmeter uppgår till 6 650 kvadratmeter. De kommersiella hyresgästerna utgörs främst av Folktandvården, en veterinärklinik och ett gym. Direktavkastningen uppgår till 4,25 procent. Säljare är Westsson Fastigheter. Efter förvärvet uppgår Gladsheims bestånd till närmare 800 lägenheter med ett fastighetsvärde om cirka 775 miljoner kronor.


Gröna Skolfastigheter köper Ventilen 1 i Skövde.

Gröna Skolfastigheter köper gymnasieskola i Skövde

Transaktioner Gröna Skolfastigheter har genom en bolagsaffär förvärvat fastigheten Ventilen 1 i Skövde. Fastigheten förhyrs i dag i sin helhet av Praktiska Sverige AB som ingår i börsnoterade Academedias gymnasieverksamhet.


Eric Bergström, vd för Regio.

Regio säljer i Skövde

Transaktioner Regio har sålt fastigheten Boktryckaren 2 invid Hertig Johans Torg i Skövde till Erik Hemberg Fastighets AB.


Skövde.

Skaraborgs Bostads AB köper och rekryterar finansprofil

Transaktioner Skaraborgs Bostads Aktiebolag förvärvar nya fastigheter i Skövde – och rekryterar finansprofilen Klaus Jäntti som styrelseordförande.


Katarina Prick 200

Hon blir ny vd för Skövdebostäder

Bolag Katarina Prick blir Skövdebostäders nya vd. Katarina kommer närmast från Falbygdens energi och tillträder tjänsten som vd för Skövdebostäder den 18 maj.


Skaraborgs sjukhus byggs ut med nya metoder.

Skaraborgs sjukhus byggs ut med nya metoder

Bygg/Arkitektur Efter sju års förarbeten pågår nu bygget av de 65 000 kvadratmeter stora tillbyggnaderna på Skaraborgs sjukhus för fullt. Arkitektkontoret Semrén & Månsson har varit med sedan start och arbetar tätt tillsammans med den blivande verksamhetens personal.
– Det är ett komplext och spännande projekt att få arbeta med. Alla inblandade vill verkligen skapa ett sjukhus i framkant, säger Lena Kristiansson, uppdragsansvarig arkitekt för projektet på Semrén & Månsson.


Svenska Handelsfastigheter tecknar åtta avtal med Rusta.

Svenska Handelsfastigheter tecknar åtta avtal med Rusta

Uthyrning Svenska Handelsfastigheter har tecknat åtta nya hyresavtal på vardera tio år med detaljhandelskedjan Rusta. Avtalen avser handelsplatser i Växjö, Skövde, Katrineholm, Mora, Falun, Bollnäs, Hudiksvall och Örnsköldsvik. Avtalen omfattar totalt knappt 16 500 kvadratmeter handelsyta.


Skaraborgs sjukhus byggs om för 600 miljoner

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Västfastigheter göra en ombyggnad av Skaraborgs sjukhus i Skövde. Uppdraget är ett partneringsamarbete i två faser där det totala ordervärdet uppgår till cirka 600 miljoner kronor. 


Riksbyggen säljer fastighet i Skövde

Transaktioner Riksbyggen och Kommunal, som samägt fastigheten, säljer nu fastigheten Repslagaren 2 i centrala Skövde till Mariesjö Fastigheter.


Stor nybyggnation vid Skaraborgs sjukhus

Bygg/Arkitektur Västfastigheter har gett Tyréns i uppdrag att projektera arbetet för en nybyggnation på 65 000 kvadratmeter vid Skaraborgs sjukhus i Skövde. Arbetet genomförs tillsammans med Semrén och Månsson.


Amasten köper i Skövde

Transaktioner Amasten har tecknat avtal om förvärv av två bostadsfastigheter i Skövde. Portföljen utgörs till 100 procent av bostäder och säljaren är Bohem.


Specialfastigheter säljer en miljon kvadratmeter mark

Transaktioner Specialfastigheter säljer fastigheten, där före detta Räddningsskolan bedrev sin verksamhet, till Skövde kommun.


Skövdebostäder skapar 189 nya lägenheter

Bostäder Skövdebostäders investering uppgår till 416 miljoner kronor. Lägenheterna är fördelade på sex hus i åtta våningar och första inflyttning förväntas ske 2019.


Serneke bygger kontorshus i Skövde

Bygg/Arkitektur Serneke Bygg har tecknat kontrakt med Kreativa Hus i Skövde om att bygga kontorshuset Pergolan. Ordern är värd omkring 99 miljoner kronor. 


Upp till tio procent av lägenheterna till utsatta grupper

Bolag Skövdebostäder och Skövde kommun har upprättat ett bostadssocialt avtal, som innebär att utsatta grupper – bland annat nyanlända och personer med psykisk ohälsa – ska tilldelas mellan fem och tio procent av lägenheterna som omsätts.


Peab vinner anbudstävling

Bygg/Arkitektur Peab vann Skövdebostäders anbudstävling om bolagets del på Frostaliden. Nu börjar arbetet med att bearbeta och optimera förslaget innan ett kontrakt kan tecknas.


Skövdebostäder bygger lägenheter för ungdomar

Bostäder Nu är det klart att byggstart för Skövdebostäders område Ekedal blir i augusti. Det innebär att staden får ett tillskott på 150 små, centrala och prisvärda lägenheter för ungdomar.


Skövdes högsta trähus byggs av Götenehus. Sammanlagt innehåller de två huskropparna 48 lägenheter med generösa inglasade balkonger.

Götenehus bygger Skövdes högsta trähus

Bostäder Götenehus är först ut när Skövdes nästa stora bostadsområde börjar ta form. Stadsdelen Frostaliden kommer att bestå av cirka 350 nyproducerade lägenheter och den gemensamma nämnaren är att alla husen har en stomme av trä.


Serneke säljer till Hemsö i Göteborg och Skövde

Transaktioner Serneke har sålt en fastighet vid Karlavagnsplatsen i Göteborg till Hemsö för 96 miljoner kronor. Dessutom säljer man Regionens Hus i Skövde.