Image
Anders Danielsson, vd för Skanska.
Anders Danielsson, vd för Skanska. Bild: Skanska

Skanska utvecklar terminal och lager för Bring Frigo

Bygg/Arkitektur Skanska utvecklar och bygger en kyl- och frysterminal samt fryslager i Långeberga i Helsingborg för Bring Frigo. Hyresavtalet löper på tio år.
Publicerad den 14 Oktober 2019

Anläggningen, som totalt omfattar cirka 10 800 kvadratmeter, möter alla de höga krav som hyresgästen ställer på en modern kyl- och frysterminal.
– Det känns fantastiskt inspirerande att kunna utveckla en terminal tillsammans med Bring Frigo AB för deras framgångsrika livsmedelslogistik, samt att starta första etappen av vår utveckling av Långberga-området i Helsingborg, säger Ida Granqvist, ansvarig Marknadsområdeschef Logistik, Skanska Fastigheter Göteborg.

Fastigheten i Långeberga är belägen i östra delen av Helsingborg, i ett strategiskt logistikläge precis i anslutning till knutpunkten E4/E6/E20 som förbinder Köpenhamn med Oslo och Stockholm. Det är även ett av Skandinaviens viktigaste logistikområde för distribution av livsmedel.
– Vi ser fram emot en spännande höst där vi fortsätter att utveckla Frigos verksamhet och förädla vårt kunderbjudande med utgångspunkt att leverera en hållbar och effektiv livsmedelslogistik, säger Peter Haveneth, vd, Bring Frigo AB.

Byggstart sker under oktober 2019 och fastigheten beräknas vara färdigställd under det fjärde kvartalet 2020.

Savills har agerat rådgivare åt Skanska.

– Vi är oerhört nöjda med samarbetet med Savills i denna uthyrning och ser fram emot att utveckla vårt första projekt Långeberga, som är ett av Skandinaviens viktigaste logistikområde för distribution av livsmedel. Här har Skanska möjlighet att utveckla ytterligare drygt 100 000 kvadratmeter logistik, säger Ida Granqvist, Marknadsområdeschef Logistik på Skanska Fastigheter i Göteborg.

– Det känns fantastiskt roligt att samarbetet med Skanska mynnat ut i denna uthyrning till Bring Frigo och vi hoppas kunna komma med fler intressenter framöver, säger Rikard Lindkvist, uthyrningsansvarig på Savills i Göteborg.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Savills Sweden AB på Branschguiden

Savills är en av världens ledande fastighetsrådgivare med 35 000 anställda och över 600 kontor i 60 länder runt om i världen. I Sverige tillhandahåller Savills bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, corporate finance, värdering, analys och due diligence, uthyrning, hyresgästrådgivning, fastighetsförvaltning, fastighetsservice samt bygg- och projektledning.

Läs mer på savills.se

Läs mer om Savills Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Bankerna ser vilken stark ägare vi har"

Bolag Per Ekelund, vd för Victoria Park och Hembla, berättar om månaderna som vd för två bostadsbjässar under pandemin, den senaste rekryteringen och hur han ser på framtiden för bolagen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY