Image

Skanska utvecklar bostadskvarter i Norrköping

Bostäder Skanska ska utveckla ett nytt kvarter med drygt 250 lägenheter, innefattande bostadsrätter, hyresrätter och äldreboende, i centrala Norrköping.
Publicerad den 15 Maj 2017

Detaljplan är antagen för kvarteret som ligger nära Motala Ström och Louis de Geer konsert och kongress. Byggstart är planerad till hösten. De nya husen byggs alldeles intill de hyreshus som Skanska nu bygger åt Lundbergs. Bostäderna inryms dels i nybyggda hus, dels i befintlig industribyggnad som byggs om. Husen får mellan två och sju våningar och under husen anläggs garage.

– Det är glädjande att vi nu får tillfälle att skapa nya möjligheter för boende i centrala Norrköping. Särskilt kul är det att vi kommer att kunna erbjuda olika boendeformer i kvarteret som ligger vid Kvarngatan/Kungsgatan. Detaljplanen är klar och vi arbetar nu för fullt med att fastställa husens slutgiltiga form. Målet är att kunna påbörja försäljning av bostadsrätterna under nästa vår, säger Susanne Wettergren, affärsutvecklingschef, Skanska Sverige.

Kvarteret kommer att färdigställas etappvis och allt beräknas stå färdigt före utgången av 2020.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige