Image
Skanska säljer egenutvecklat vård- och omsorgsboende.
Skanska säljer egenutvecklat vård- och omsorgsboende. Bild: Skanska

Skanska säljer till Vectura i Limhamn

Transaktioner Skanska ska bygga ett nytt vård- och omsorgsboende i stadsdelen Limhamn i Malmö. Aleris kommer att driva vårdboendet och Vectura Fastigheter tillträder som ny fastighetsägare under hösten 2018.
Publicerad den 21 Maj 2018

Det nya vård- och omsorgsboendet blir fem våningar högt och kommer få 74 lägenheter med en total area på 5 300 kvadratmeter samt en omkringliggande trädgård. Byggstart sker under sommaren 2018 och huset beräknas vara färdigt under våren 2020.. Byggnaden uppförs för att kunna certifieras enligt det svenska miljöcertifieringssystemet MiIjöbyggnad.

– Det känns fantastiskt att få utveckla ett boende på den mark där Skanska eller då Skånska Cementgjuteriet startade sin resa för cirka 130 år sedan. Historiens vingslag är både utmanande, högtidliga och otroligt stimulerande. Att dessutom få göra denna affär med en långsiktig och stabil fastighetsägare som Vectura är naturligtvis extra roligt, säger Daniel Fex, affärsutvecklare på Skanska.

Skanska har ägt mark i stadsdelen, som tidigare hyst diverse små industrier, sedan företaget bildades för cirka 130 år sedan. På området som kallas Limhamns Sjöstad kommer det förutom äldreboende byggas cirka 1 000 bostads- och hyresrätter samt ett parkeringshus.

– Vi känner oss trygga med att ha Skanska som samarbetspartner i detta projekt. De arbetar aktivt med säkerhet på sina arbetsplatser, kvalitets- och miljöfrågor och de har också värderingar som ligger helt i linje med våra, säger Susanne Ekblom, vd på Vectura Fastigheter.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige