Image

Skanska säljer i Köpenhamn

Transaktioner Skanska säljer Nordhuset i Scanport, Köpenhamn, till den tyska fonden Notenstein Sustainable Real Estate Europe för cirka 150 miljoner kronor.
Publicerad den 1 Juli 2015
Nordhuset. Bild: Skanska
Nordhuset.

Skanska utvecklade kontorsfastigheten Nordhuset 2011 och den är nu fullt uthyrd till fyra bolag, samtliga med internationell profil. Detta är den tyska fondens första investering i Danmark.

– Vi är glada att komma in på den danska marknaden med en investering i Skanskas kontorsfastighet. Nordhusets profil passar våra krav på en kontorsinvestering. Byggnaden är hållbar och har en av de mest internationella placeringarna i Köpenhamnsområdet, säger fondens portföljförvaltare Axel Wünnenberg, MD, Quadoro Doric Real Estate GmbH.

Skanska planerar att utveckla Scanport till ett modernt kontorsområde med 65 000 kvadratmeter byggnader under de kommande åren – med ett internationellt läge i hjärtat av Öresundsregionen. Scanport ligger nära Köpenhamns internationella flygplats, Öresundsbron och Sverige, vilket gör kontorsfastigheter attraktiva för i synnerhet nordiska och globala företag baserade i Danmark.

– Vi uppskattar att Quadoro Doric har valt att investera i Nordhuset, vårt första kontorsprojekt i Scanport och en av våra allra mest gröna fastigheter i Danmark. Med sitt läge mitt i Öresundsregionen tilltalar Scanport inte enbart nordiska utan även internationella bolag och investerare, säger Peter Nymann-Jørgensen, Managing Director, Skanska A/S.

Nordhuset karaktäriseras – utöver det internationella läget – av en stark grön miljöprofil. Kontorsfastigheten har fått den högsta rankningen, platina, i Leed-systemet. Detta innebär att Nordhuset rymmer en rad gröna initiativ, bland annat en god inomhusmiljö och låg energianvändning.

Nordhuset har en yta om 5 000 kvadratmeter och är Skanskas första kontorsfastighet i Scanport. Visionen för Scanport är att utveckla ett område med byggnader av hög arkitektonisk kvalitet av framstående danska och internationella arkitekter. Det ska vara en aktiv miljö med restauranger, ett hotell och en blandning av hyresgäster i fastigheterna.

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige