Image

Sjaelsö säljer till HSB - inleder samarbetsprojekt

TRANSAKTIONER Danska Sjaelsö säljer 75 procent av fastigheten Ekelund 1 i Solna till HSB Bostad. Dessutom inleder man ett samarbete där man ska utveckla den 50 000 kvadratmeter stora fastigheten till bostäder.
Publicerad den 26 November 2010

Fastigheten Ekelund 1 är belägen i anslutning till Pampas Marina. Markarealen omfattar 50 000 kvadratmeter. Där finns i dag en stor kontorsfastighet med en total uthyrningsbar yta på 25 000 kvadratmeter. Samarbetet inleds med att Sjaelsö säljer 75 procent av fastigheten till HSB. HSB tillträder som delägare den 1 december 2010.

- Vi har hela tiden sett möjligheterna i projektet och det är glädjande att vi nu har slutit avtal med en av de bästa fastighetsutvecklarna som också ser potentialen. HSB är en erfaren och professionell part som kommer att tillföra väldigt mycket. Gemensamt kommer vi skapa något väldigt spännande i Solna stad, säger Pero Popovski, vd på Sjaelsö Sverige.

- Vi på HSB Bostad ser möjligheter med fastigheten nära Pampas Marina. Den ligger nära Ulvsundasjöns strand men trots det på promenadavstånd från de centrala delarna av Stockholm. Med ett så bra läge kan man tänka sig många möjligheter, säger Håkan Falk, vd på HSB Bostad.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så har branschtopparna handlat under semestern

Ekonomi/Finansiering Fastighetssverige har kartlagt hur branschens insynspersoner agerat under sommaren. Och det har varit långt ifrån sommarstiltje i orderböckerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY