Image
Projektet Sjöcrona i Höganäs.
Projektet Sjöcrona i Höganäs. Bild: ESA Arkitekter

Sizes bygger för SBB i Höganäs

Bygg/Arkitektur Den industriella flerbostadshustillverkaren Sizes har tecknat ett entreprenadavtal med SBB om uppförandet av 80 hyreslägenheter i två hus i Höganäs. Husen med stomme i massivträ tillverkas enligt Sizes industriella system som innebär hög kvalitet med kortare ledtider än traditionellt byggande.
Publicerad den 18 Oktober 2021

I centrala Höganäs förtätar SBB bebyggelsen på egen fastighet i kvarteret Sjöcrona med totalt 80 hyreslägenheter i hus med fem våningar, motsvarande cirka 4 640 kvadratmeter BTA. Genom avtalet och Sizes industriella tillverkning av kvalitativa flerbostadshus i trä kan projektet genomföras effektivare jämfört med traditionella projekt.

– Vi gläds över att vårt samarbete nu med SBB utökas och att vi får fortsatt förtroende i att utveckla klimatsmarta bostäder åt SBB. Med vår flexibla tillverkningsprocess kan vi möta SBB:s projektspecifika behov och önskemål, säger Niklas Andersson, vd för Sizes.

– Vårt samarbete med Sizes innebär att vi kan utveckla kvalitativa och attraktiva bostäder som samtidigt går i linje med SBB:s Vision 2030 då bolaget ska vara klimatpositivt, säger Erik Hävermark, chef Projektutveckling för SBB.

Produktionsstarten sker i november och ett första spadtag togs den 15 oktober.

Projektet i Höganäs blir det andra projektet som Sizes tillverkar för SBB. Just nu färdigställs cirka 200 lägenheter i Nykvarn med beräknad inflyttning i början av 2022.

I augusti i år meddelades att SBB gått in som 14-procentig ägare i Sizes.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Batljan: "Vi kommer aldrig släppa JM"

Bolag Den 20 juni köpte SBB 20 procent av kapitalet i JM och under hösten har börsjätten fyllt på ännu mer och äger nu 27 procent av aktierna. Det har spekulerats om SBB kan komma att lägga ett bud på hela bolaget men kring det ämnet är Ilija Batljan som väntat fåordig. SSB-vd:n ser i alla fall JM som en långsiktigt investering för sitt snabbväxande bolag, det berättade han bland annat under ett event som Aktiespararna ordnade under tisdagen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY