Image
Siljangruppen Arbetshälsan växer hos Diös i centrala Mora.
Siljangruppen Arbetshälsan växer hos Diös i centrala Mora.

Siljangruppen Arbetshälsan växer hos Diös i centrala Mora

Uthyrning Ett av Dalarnas största bolag inom företagshälsa, Siljangruppen Arbetshälsan, växer i centrala Mora. Med fokus på tillgänglighet, hälsa och ett modernt arbetssätt har fastighetsägaren Diös inlett utvecklingen av det nya kontoret som blir beläget på Hantverkaregatan. Diös och Siljagruppen Arbetshälsan har tecknat ett grönt hyresavtal för ytorna som beräknas vara klara för inflyttning i maj.
Publicerad den 8 December 2022

Siljagruppen Arbetshälsan är norra och västra Dalarnas största företagshälsa som stöttar företag och individer i ett flertal kommuner. Över 300 företag och organisationer med tillsammans cirka 9 000 anställda har tagit hjälp av bolaget för att förbättra sin arbetsmiljö.

– Vi inleder utvecklingen av det nya kontoret med målet att skapa ett av Moras finaste och mest trivsamma kontor. Den centrala placeringen erbjuder optimal tillgänglighet för både medarbetare och kunder; knutpunkter för kollektivtrafik, parkeringar för både bil och cykel samt stadskärnans utbud av bland annat butiker, restauranger och caféer finns en kort promenad från porten. Vi är glada över vår goda relation med Siljangruppen Arbetshälsan och ser mycket fram emot att lämna över nyckeln till deras nya kontor i maj, säger Markus Westman, kommersiell förvaltare, Diös Mora.

Siljagruppen Arbetshälsan växer i hela regionen, och i samband med köpet av företaget Adleva AB blev behovet av större kontorsytor i centrala Mora ett faktum.

– Vi är mitt i en spännande tillväxtresa och ett större och mer modernt kontor kommer ge oss nya förutsättningar att stärka vår position i regionen. Mora är en aktiv och upplevelserik stad som vi är glada över att fortsatta satsa i. Nu ser vi fram emot ett växla upp vårt arbete och inspirera ännu fler till en mer positiv arbetsmiljö, säger Tore Gustavsson, vd, Siljangruppen Arbetshälsan.

Genom att teckna ett grönt hyresavtal sätter hyresvärd och hyresgäst ramarna för gemensamma insatser som ska bidra till minskad miljöpåverkan och energianvändning i den yta som omfattas av kontraktet.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Kraftigt rapportfall för Fabege – men Dahlbo ser stabilitet

Bolag Fabege redovisade en rejäl nedgång i förvaltningsresultat i fjärde kvartalet 2022 och fastighetsbeståndet värderades ner med knappt fyra miljarder kronor samtidigt som styrelsen föreslår sänkt utdelning. Aktien tog rejält med stryk på börsen och vd Stefan Dahlbo passade på att fylla på innehavet i dippen. Tillsammans med CFO:n Åsa Bergström berättar han mer om hur bolaget tar sig an det som väntas bli ett utmanande 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige