Image

Prologis bygger 26 000 kvadratmeter i Ljungby

Uthyrning Prologis har tecknat ett hyresavtal för en ny byggnad på 26 000 kvadratmeter med logistikföretaget Strålfors Svenska AB. Den nya anläggningen byggs i industriområdet Karlsro i direkt anslutning till E4 i Ljungby kommun, Småland.
Publicerad den 4 November 2014

Strålfors, som ingår i Postnord-koncernen, hyr anläggningen av Prologis och kommer att upplåta ytan till e-handelsföretaget Cdon.

Stefan Lager, chef för Division Fulfilment inom Strålfors, kommenterar:

– Det är glädjande för Postnord och Strålfors att Prologis ger oss möjligheten att etablera ett högmodernt och effektivt centrallager för en stor e-handlare som Cdon.com. Anläggningen blir ett av Sveriges största lager anpassat för e-handel.

Cdon kommer att disponera hela byggnaden. Byggstarten beräknas till denna månad och anläggningen kommer att stå färdig nästa sommar.

– Den växande e-handeln fortsätter att driva efterfrågan på högeffektiva, vällokaliserade logistikbyggnader. Det är vår första anläggning i Ljungby och vi ser fram emot samarbetet med Strålfors och Ljungby kommun. Ljungby har ett bra logistiskt läge vid E4 mitt emellan Jönköping och Helsingborg, säger Allan Lavén, regiondirektör för Prologis Norden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Prologis Norden på Branschguiden

Prologis, med huvudkontor i USA, är den ledande globala leverantören av logistikfastigheter. Företaget äger och förvaltar omkring 63,9 miljoner kvadratmeter moderna logistikfastigheter i 19 länder världen över. Prologis logistikparker ligger alltid i närheten av flygplatser, hamnar och/eller motorvägar för bästa transportmöjligheter.

I Sverige äger och förvaltar Prologis cirka 483,000 kvadratmeter. Prologis Norden har varit aktivt på den nordiska marknaden sedan 2002.

Läs mer om Prologis Norden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige