Image
Bild: Scandinavian Properties

Pressade danskar säljer Angered Centrum

Transaktioner Banken har sagt upp lån på en halv miljard kronor och räddningen för det danska fastighetsbolaget Scandinavian Properties är nu att sälja Angered Centrum. Den nya ägaren är en svensk investerare som planerar att utöka butiksytan med uppemot 12 000 kvadratmeter.
Publicerad den 25 Augusti 2011
Angered Centrum. Bild: Scandinavian Properties. Bild: Scandinavian Properties
Angered Centrum. Bild: Scandinavian Properties.

Den svenske investeraren som förväntas ta över Angered Centrum i dag är Gunnar Mannerheim, genom sitt bolag M6 Capital. Bolaget köpte för några veckor sedan majoriteten av aktierna i Scandinavian Properties, skriver Göteborgs-Posten.

Det som kan stoppa affären är om B-aktieägarna driver igenom att bolaget utnyttjar förköpsrätt på sina egna A-aktier på den extrainsatta bolagsstämman i dag.

Angered Centrum byggdes i slutet av 1970-talet och Scandinavian Property köpte fastigheterna för fem år sedan. Avsikten var att utveckla och sälja vidare. Men det har blivit en dålig affär.

– Problemet är höga räntekostnader på lån som ligger i danska och tyska banker, säger Curt Ahrnström som företräder M6 Capital i affären till Göteborgs-Posten.

Förutom de 12 000 kvadratmetrarna ny butiksyta kan Angereds Centrum även få nya kontor, hotell, ett nytt parkeringshus, ett 14 våningar högt bostadshus och ett nytt närsjukhus. Allt detta finns med i den nya detaljplanen, skriver Göteborgs-Posten.

Dagens Angereds centrum är 43 000 kvadratmeter stort, och har årliga hyresintäkter på 56 miljoner kronor.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige