Image
Per Ekelund.
Per Ekelund. Bild: Victoria Park

Per Ekelund blir vd för Hembla

Karriär Hemblas styrelse har i dag utsett Per Ekelund till tillförordnad vd för Hembla. Per Ekelund tillträder posten som tillförordnad vd omgående och ersätter nuvarande vd Svein Erik Lilleland, som har valt att lämna bolaget. Ekelund behåller sin vd-tjänst på Victoria Park och avsikten är att han ska bli ordinarie vd även för Hembla.
Publicerad den 27 Januari 2020

– Jag har haft några fantastiska år som vd för Hembla. Bolaget går nu in i en ny fas, och det är dags för mig att lämna över ledarskapet till Per Ekelund. Jag kommer att sakna alla medarbetare och jag är stolt över det arbete vi tillsammans genomfört där övergripande fokus hela tiden varit att skapa levande stadsdelar med hyresgästerna i fokus. Hembla har en ljus framtid framför sig, och jag önskar Per och resten av teamet lycka till med den fortsatta utvecklingen av bolaget, säger Svein Erik Lilleland.

Per Ekelund är för närvarande vd för fastighetsbolaget Victoria Park, en tjänst han behåller parallellt med sin nya roll. Efter erforderliga MBL-förhandlingar är avsikten att Per Ekelund ska utses till ordinarie vd.

– Hembla och Victoria Park har en förändringsresa framför sig med Vonovia som ny ägare av de båda bolagen. Jag är övertygad om att Per Ekelund är rätt person för detta. Per har en gedigen erfarenhet från fastighetsbranschen och jag vet att han kommer att bli en utmärkt ledare för att utveckla båda bolagen. Med en gemensam ledningsgrupp kan vi hitta synergier och uppnå viktiga skalfördelar. Jag vill tacka Svein Erik Lilleland och jag önskar honom all lycka och framgång i yrkeslivet och privat. Under sin tid som vd byggde Svein Erik en stark position för företaget och skapade en stabil plattform för en fortsatt framgångsrik utveckling, säger Rolf Buch, styrelseordförande för Hembla och vd för Vonovia.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Victoriahem AB på Branschguiden

I början av 2022 förenades Victoria Park och Hembla under det gemensamma varumärket Victoriahem. Tillsammans tar vi hand om 40 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder.

Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 500 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag...

Läs mer om Victoriahem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige