Image
Pembroke tecknar entreprenadavtal för nya Hästen 21 i centrala Stockholm.
Pembroke tecknar entreprenadavtal för nya Hästen 21 i centrala Stockholm.

Pembroke tecknar entreprenadavtal för nya Hästen 21 i centrala Stockholm

Bygg/Arkitektur Pembroke fördjupar sitt samarbete med Zengun och tecknar ett entreprenadavtal för nybyggnationen av Hästen 21. Projektet omfattar totalt cirka 40 000 BTA.
Publicerad den 29 Augusti 2022
Pembroke tecknar entreprenadavtal för nya Hästen 21 i centrala Stockholm. Pembroke tecknar entreprenadavtal för nya Hästen 21 i centrala Stockholm. Pembroke tecknar entreprenadavtal för nya Hästen 21 i centrala Stockholm. Pembroke tecknar entreprenadavtal för nya Hästen 21 i centrala Stockholm.

Hästen 21 ligger mitt i Stockholm city i korsningen av Mäster Samuelsgatan och Regeringsgatan och är en del av kvarteret Hästen. Vid färdigställandet kommer fastigheten att innehålla arbetsplatser, bostäder och butiker. Hästen 21 är en del av Project Access som är Pembrokes vision att – genom nya passager, restauranger och butiker – förvandla ett av Stockholms mest centrala kvarter till en mer tillgänglig och levande plats, dygnet runt.
Fastigheten utformas med fokus på hälsa och välmående och när den står färdig kommer 2 000 personer att ha sina arbetsplatser här. Byggnaden rymmer även 27 effektivt planerade bostäder och i markplan kommer det att finnas upp till 20 nya butikslokaler. Fasaden kommer att utgöras av ljus natursten och glas där arkitekturen hämtar

– Under det senaste dryga året har vi arbetat nära tillsammans med Zengun, och vi ser nu fram emot nästa steg i vårt samarbete där Zengun kommer att hjälpa oss att förverkliga vår vision. Med ett strategiskt läge i hjärtat av city sätter Hästen 21 en ny standard för hållbarhet och design över tid, säger Kristin Willerström, Nordenchef, Pembroke.

Byggnaden har ambitiösa miljökrav och ska certifieras enligt LEED Platinum v4, den högsta miljöcertifieringen på marknaden. Ambitionen är att minimera projektets klimatpåverkan, från rivningsfas till att fastigheten sätts i drift.

– Vi är stolta och glada över att få förtroendet att fortsätta utveckla Stockholm tillsammans med Pembroke. Vår första kontakt kring Hästen 21 hade vi redan 2018, så det känns bra att nu äntligen få sätta spaden i backen. Det är ett spännande projekt i ett av Stockholms bästa lägen, säger Mick Salonen Högberg, VD och koncernchef på Zengun.
Byggstart sker omgående och projektet ska stå klart 2026.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson efter Fastpartners förvaltningstapp: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners delårsrapport för perioden 1 januari – 31 mars 2024 visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnettot som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige