Image
Peab bygger åt Aranäs i Kungsbacka.
Peab bygger åt Aranäs i Kungsbacka. Bild: Istock

Peab bygger bostäder i Kungsbacka

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga 84 bostäder i centrala Kungsbacka. Beställare är Aranäs fastigheter och kontraktssumman uppgår till 182 miljoner kronor.
Publicerad den 27 Oktober 2022
Andreas D´Arienzo. Andreas D´Arienzo.

I kvarteret Finken på Tingberget, mitt i centrala Kungsbacka, har Peab fått uppdraget att bygga tre punkthus. Totalt ska 84 bostäder byggas med underliggande garage i två plan längs Kungsgatan.

– Det känns spännande att få vara med och utveckla Kungsbacka innerstad och vi är stolta över att få förtroendet. Vi ser fram emot samarbetet och att få bidra med våra kunskaper till att skapa ett Kungsbacka för alla, säger Andreas D’Arienzo, biträdande regionchef på Peab.

– Otroligt roligt att vårt långsiktiga arbete för en utveckling av Tingberget nu blir verklighet och det känns väldigt roligt att förverkliga våra idéer i samarbete med en stark aktör som Peab, säger Pär Karlsson, chef för fastighetsutveckling och projekt på Aranäs.

Uppdraget för Aranäs är en utförandeentreprenad med omgående byggstart och inflyttning är beräknad till våren 2025.

Projektet orderanmäls i det fjärde kvartalet 2022.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige