Image
Patriam köper i Bromma.
Patriam köper i Bromma. Bild: Angermann

Patriam köper bostadsrättsprojekt i Bromma

Transaktioner Patriam har ingått avtal om att förvärva fastigheterna Hingsten 1 och 2 i Bromma. Fastigheterna ingår i ett prioriterat detaljplanearbete som Stockholms stad driver utmed Bällstavägen i Bromma. Cirka 70 nya bostadsrätter ska utvecklas på fastigheterna och det underliggande fastighetsvärdet beräknas till cirka 140 miljoner kronor.
Publicerad den 3 Februari 2022

– Förvärvet ligger helt i linje med vår expansionsstrategi. För Patriam är projektens läge en av de allra viktigaste parametrarna och vi utgår alltid ifrån platsen när vi utvecklar våra bostäder. Att skräddarsy produkten till platsen är lite av vårt signum. Patriam levererar en premiumprodukt med allt vad det innebär av kvalitativa materialval, genomtänkt funktionalitet, design och arkitektur säger Andreas Holmberg, vd för Patriam.

Patriam planerar att tillträda projektet så fort den nya detaljplanen och fastighetsbildningen har vunnit lagakraft och de befintliga byggnaderna är rivna.
– Tillträdet bedöms i dagsläget till början av 2024 och bostadsbyggnationen kan förhoppnings starta strax därefter. Tidsplanen för projektet ligger optimalt för vår produktion säger Fredrik Andrén, utvecklingschef på Patriam.

Roschier var rådgivare till köparen.

Angermann var rådgivare till säljaren.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Angermann på Branschguiden

Angermann är en oberoende transaktionskonsult med fokus på kommersiella fastigheter, utvecklingsprojekt och bostadsfastigheter. Vi erbjuder professionell rådgivning inom samtliga steg i fastighetsrelaterade transaktionsprocesser. Vi skräddarsyr vårt erbjudande efter uppdragsgivarens önskemål och strävar alltid efter att möta och överträffa uppdragsgivarens förväntningar. Vår långa historia inom fastighetsbranschen har givit oss en hög trovärdighet på marknaden och ett omfattande branschnätverk.

Tack vare lång erfarenhet vet vi att man måste göra saker ordentligt när d...

Läs mer om Angermann på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige