Image
Pandox köper lägenhetshotellet Adagio Aparthotel Edinburgh.
Pandox köper lägenhetshotellet Adagio Aparthotel Edinburgh. Bild: Pandox

Pandox köper i Edinburgh

Transaktioner Pandox har ingått avtal om förvärv av lägenhetshotellet Adagio Aparthotel Edinburgh med 146 rum i centrala Edinburgh, Skottland. Totalt transaktionsvärde uppgår till cirka 40,5 miljoner pund (nästan 500 miljoner kronor) inklusive stämpelskatt och finansieras av kassa och befintliga kreditfaciliteter.
Publicerad den 22 December 2021

Hyresgäst är Adagio Aparthotels och Pandox förväntar att hotellet bidrar med cirka 2,2 miljoner pund i driftnetto årligen i en normaliserad marknad. Förvärvet slutförs och tillträds per 21 december 2021. Hotellet redovisas under affärssegmentet Fastighetsförvaltning.

– Pandox är väldigt nöjda att kunna förvärva Adagio Aparthotel Edinburgh. Det är en attraktiv hotellfastighet i ett spännande segment i en dynamisk och växande stad. Hotellet är strategiskt och centralt beläget i en av Storbritanniens mest attraktiva hotellmarknader med en väldiversifierad efterfrågan och mycket goda RevPAR-nivåer. Med förvärvet får Pandox exponering mot ’extended stay’-segmentet som vi på sikt hoppas kunna växa i vår portfölj, säger Liia Nõu, vd för Pandox.

Transaktionen sker genom inkråmsförvärv och omfattar hotellfastigheten och ett existerande omsättningsbaserat hyresavtal med minimihyra med en återstående löptid om 15 år. I hotellfastigheten finns också fyra andra mindre hyresgäster. Säljare är MAS PLC.

Adagio Aparthotel är ett strategiskt beläget lägenhetshotell med 146 fräscha och generösa rum mitt i hjärtat av Edinburghs historiska centrum nära centralstationen. Hotellets centrala läge gör det attraktivt för både affärs- och fritidsresenärer. Hotellet, som är i ett mycket gott skick, byggdes 2016 som en del av ett omfattande stadsutvecklingsprojekt där staden framgångsrikt förädlade outnyttjad mark i Edinburghs historiska centrum.
Edinburgh har cirka 500 000 invånare och är Skottlands huvudstad. Staden är en attraktiv destination med ett välutvecklat kulturliv, ett välrenommerat universitet samt ett starkt näringsliv med tyngdpunkt i finans och försäkring, vilket ger en bra mix av efterfrågan från både affärs- och fritidsegmentet. Edinburgh har jämte London de högsta RevPAR-nivåerna i Storbritannien.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige