Image

Överenskommelse mellan JSB och Sabo om trygghetsbostäder

Bygg/Arkitektur JSB är första entreprenör att träffa överenskommelse med Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag (Sabo) inom nya konceptet Kombohus Trygg. –  JSB har visat att de har kunskapen och kapaciteten att leverera bra bostäder till allmännyttan, säger Jonas Högset, ansvarig för nyproduktion på Sabo.
Publicerad den 21 December 2016
Kombohus Trygg. Bild: JSB
Kombohus Trygg.

Syftet med Kombohus är att fler kommuner ska kunna bygga mera och till rimliga kostnader. Med serietillverkade hus, god kvalitet och ett enkelt förfarande med standardformulär når man hållbara bostadslösningar. Nu utvidgas den framgångsrika modellen.

JSB:s nya typhus för trygghetsboende heter Care & Comfort. Hos Sabo återfinns lösningen under namnet Kombohus Trygg.

– Vi tror att JSB:s koncept kommer att fylla ett viktigt tomrum inom trygghetsboende genom serietillverkade hus med förhöjd tillgänglighet, säger Jonas Högset, Sabo.

I fokus ligger trygghet, bekvämlighet och trivsel för de boende. Långsiktigt är målet hållbara bostäder ur såväl ekonomiska och sociala som miljömässiga perspektiv.

– JSB har ettväl avvägt typhus med kvaliteter som motsvarar medlemsföretagens förväntningar på bra trygghetsboende idag och som också möter framtidens behov av bostadslösningar. Den förhöjda tillgängligheten i lägenheterna ser jag som en viktig framtidssäkring, säger Jonas Högset.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Baldertopparna häktade – insiderhärvan växer i omfång

Bolag Under fredagen hölls häktningsförhandlingar mot Baldertopparna Marcus Hansson och Magnus Björndahl som misstänks för grovt insiderbrott. Båda männen nekar till brott men häktades på sannolika skäl efter förhandlingarna. Totalt är hela elva personer misstänka i insiderhärvan bekräftar åklagaren för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY