Image

Internationella företag erbjuds intensivkurs i svenska byggregler

Bygg/Arkitektur Invest Stockholm, Tyréns och Sabo har tillsammans tagit fram en intensivkurs för att hjälpa internationella företag att förstå och hantera byggreglerna i Sverige.
Publicerad den 3 Augusti 2017

– Den snabbt ökande efterfrågan inom byggbranschen har skapat enorma möjligheter för utländska företag som vill komma in på Skandinaviens största byggmarknad, säger Erik Krüger, näringslivsutvecklare på Invest Stockholm.

Invest Stockholm, Stockholms stads bolag för investeringsfrämjande, har under de senaste åren sett ett ökat intresse bland internationella företag som vill komma in i Stockholmsregionen. Men det finns utmaningar.

– En av de största utmaningarna för de internationella företagen har visat sig vara att förstå och hantera svenska byggregler. Reglerna tillämpas strikt av myndigheterna och det är avgörande att man förstår dem för att vinna och genomföra lönsamma byggkontrakt i Sverige, säger Ulrika Grundström, avdelningschef på konsultföretaget Tyréns.

För att hjälpa de internationella företagen har Invest Stockholm, Tyréns och bostadsbranschorganisationen Sabo tagit fram en kurs som täcker de grundläggande aspekterna av den svenska byggbranschen.

– Målet är att ge en introduktion till lagar och regler som är unika för den svenska byggbranschen. Avsikten är att komplettera entreprenörernas praktiska kompetens med kunskap om det svenska regelverket, med inriktning på aspekter som direkt påverkar projektets lönsamhet, säger Jonas Högset, ansvarig för nyproduktion på Sabo.

Kursen är ny i sitt slag på den europeiska marknaden, och den finns i två olika versioner med inriktning på fastigheter respektive infrastruktur. Kursplanen omfattar grundläggande rättsliga aspekter och processer för anbud och genomförande av byggkontrakt i Sverige. Det första kurstillfället är i Stockholm i oktober.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Jag har en väldig respekt för den här situationen"

Bolag Fabeges vd Stefan Dahlbo kommenterar för Fastighetssverige hur affärerna går i coronatider. Vi frågar om de har tvingats stoppa några projekt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY