Image

Nytt framtidsseminarium om Göteborg

Göteborg 400+ Fastighetssverige lanserar nu ett nytt seminarium med fokus på Göteborgs framtid – Göteborg 400+. - Eventet riktar sig till alla som är intresserade av att äga fastigheter i staden på 2020-talet och till alla som är intresserade av att bygga framtidens Göteborg, säger Fastighetssveriges vd och grundare Rolf Andersson.
Publicerad den 24 Februari 2016
Rolf Andersson. Bild: Emma Granberg
Rolf Andersson. Ola Serneke. Bild: Serneke
Ola Serneke.

Seminariet hålls på Clarion Hotel Post tisdagen den 31 maj. Det är då nästan exakt fem år kvar till staden firar 400 år – Göteborg fick sina permanenta stadsprivilegier den 4 juni 1621.

- Det här seminariet tar avstamp i jubileumsåret. I princip ska vi inte prata om fastighetsmarknaden i Göteborg som den ser ut före juni 2021. Det här handlar om visioner, utmaningar och möjligheter i Göteborg från 2021 och framåt. Det är ett event för långsiktiga samhällsbyggare, säger Rolf Andersson.

Fastighetssverige och systermagasinet Lokalnytt har på några år blivit en av landets ledande aktörer när det gäller seminarium med bäring på fastighetsmarknaden – i år genomför vi hela elva olika event.

- Göteborg 400+ utmärker sig på flera sätt, inte bara genom det uttalade framtidsfokuset. Det här är ett bredare event som inte bara täcker fastighetsmarknaden utan även bygg-, teknik-, arkitektur- och infrastrukturutvecklingen.

- Göteborg är också en stad som, liksom hela Sverige, är beroende av att integrationen förbättras väsentligt. Långsiktigt samhällsbyggande måste grundas på ekonomisk, ekologisk och inte minst social hållbarhet, säger Rolf Andersson.

Serneke Group går in som huvudsponsor i eventet.

- Vi brinner för stadsutveckling och inte minst i Göteborgsområdet. Detta känns som en bra arena att diskutera dessa frågor och samtidigt visa upp vad vi på Serneke gör för att förbättra det samhälle vi lever i, säger Sernekes vd och grundare Ola Serneke.
På seminariet Göteborg 400+ träffas ledande fastighetsmänniskor, teknikkonsulter, byggare, politiker, höga tjänstemän och många andra – kort sagt; alla som ska utveckla framtidens stad.

- Vi vet egentligen inte mycket om Göteborg om tio år – men vi vet att många som påverkar hur det kommer att se ut ska vara på plats på det här seminariet. Förhoppningsvis kan Göteborg 400+ väcka många nya tankar och funderingar – det är en spännande tanke att vårt seminarium i sig kan påverka framtidens Göteborg, säger Rolf Andersson.

fastighetssverige.se/400+ kan du följa seminariets framväxt.

Du anmäler dig här.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighetsmarknadsdagen Västerås

 

Var: Elite Stadshotellet Västerås, Stora Torget, 722 15 Västerås.

När: 29 mars 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).

Du anmäler dig till seminariet här. (Anmälan stänger torsdag 23 mars 2017)

 

Fastighetsmarknadsdagen är ett heldagsseminarium om fastighetsmarknaden, näringslivsutveckling och framtidens Västerås som arrangeras av branschmagasinen Fastighetssverige och Lokalnytt.

Under seminariet avhandlas ett stort antal aktuella ämnen om den kommersiella fastighetsmarknaden (stadsutveckling, kontorshyresmarknad, bostadsmarknad, retail, transaktionsmarknad m.m.) i Västerås som hjälper dig att ta rätt beslut i framtiden.

I de olika panelerna möter du nyckelpersoner från branschen.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Fastighetsmarknadsdagen Västerås arrangeras av Fastighetssverige och Lokalnytt, som också arrangerar seminarierna Fastighetsmarknadsdagen Östergötland (tillsammans med Nulink och näringslivskontoret i Norrköping), Lokalmarknadsdagen (tillsammans med Business Region Göteborg), Fastighetsmarknadsdagen Uppsala (tillsammans med Uppsala kommun), Göteborg 400+, Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering, Fastighetskvinnan, Fastighetsdagarna, Fastighetsmarknadsdagen Örebro, 
Fastighetsmarknadsdagen Stockholm (med tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor) och Fastighetsmarknadsdagen Öresund. 

Läs om 2016 års upplaga här.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas@fastighetssverige.se

 

Partners:

Mer från Fastighetssverige