Image

Nytt försäljningsformat: Auktioner att vänta i höst

Bolag Efter de positiva erfarenheterna efter Kefren-auktionen i höstas planerar nu Catella Corporate Finance nya auktioner. Skillnaden nu är att det inte handlar om obestånd, utan ett för Sverige helt nytt försäljningsformat.
Publicerad den 9 Maj 2012

Hittills är klart att fyra välkända fastighetsägare, internationella och svenska, bidrar med fastigheter till auktionerna, som planeras äga rum i oktober/november 2012.
- Den här typen av försäljningsprocess används i dag i såväl Storbritannien som Tyskland och har fungerat mycket bra där. Allsop i Storbritannien är ett exempel. Efter framgångarna med Kefren-auktionerna under 2011, ser vi stor potential för det här försäljningsformatet även i Sverige, säger Erik Westerlund, Catella Corporate Finance.

Förberedelser pågår just nu för fastighetsauktioner avseende ett antal objekt värda upp till cirka 50 miljoner kronor, lokaliserade över hela landet och av samtliga fastighetstyper. Arbetet med att ta fram informationsmemorandum pågår och fastigheterna kommer att marknadsföras i en bred och strukturerad kampanj.

- Genom att göra mycket information om fastigheterna tillgänglig via Internet, samtidigt som vi har en tät dialog med ett stort antal köpare ser vi till att nå rätt köpare för varje fastighet, säger Erik Westerlund.

Detaljerad information om fastigheterna och försäljningsprocessen kommer att göras tillgänglig i september på webbplatsen auktion.catellaproperty.se.


Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige