Image

Nytt avtal för studenter

Sverige Ett nytt kollektivavtal för studenter, tecknades den 3 september mellan Fastigo, Fastighetsbranschens Arbetsgivarorganisation, och fackförbunden Sveriges Arkitekter, Unionen, Vision, Ledarna, Jusek, Sveriges Ingenjörer, Civilekonomerna samt Akademiförbundet SSR.
Publicerad den 9 September 2014

– Studentmedarbetaravtalet ger ökade förutsättningar att ta tillvara kompetens hos universitets- och högskolestuderande samtidigt som det underlättar övergången mellan studier och yrkesliv och tillför fastighetsbranschen aktuell kunskap, säger parterna i ett gemensamt uttalande.

Studentmedarbetaravtalet vänder sig till arbetsgivare i fastighetsbranschen och studerande på högskolor och universitet. Systemet med studentmedarbetare innebär att studenter kan anställas redan under sin studietid och arbeta med relevanta arbetsuppgifter max 15 timmar under flexibla villkor.

– Att anställa en studentmedarbetare innebär att arbetsgivare i fastighetsbranschen tar ansvar för den framtida kompetensförsörjning, samtidigt som de ger en student möjlighet till relevant arbetslivserfarenhet.

Studentmedarbetaravtalet stöds av regeringen som har beviljat 500 000 kronor i ekonomiskt stöd för att öka kunskapen om studentmedarbetaravtal bland studenter och arbetsgivare.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige